Κρέτσος: Είμαι υπέρ των fast track  διαδικασιών στις παραχωρήσεις των αρχαιολογικών χώρων για γυρίσματα

O υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος
O υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος EUROKINISSI

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζει αυτή τη βδομάδα "δέσμη προτάσεων στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών", η οποία, σύμφωνα με τον Λ.Κρέτσο , "θα δώσει μια λύση στη ρευστότητα"

«Είμαι υπέρ των fast track διαδικασιών στις παραχωρήσεις των αρχαιολογικών χώρων για γυρίσματα. Δεν σημαίνει ότι τα δίνουμε όλα , πρέπει να υπάρχουν διάφανοι κανόνες, χωρίς παραθυράκια. Αλλά πρέπει οι διαδικασίες να είναι fast track γιατί ο κλάδος είναι ανταγωνιστικός», δήλωσε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ, τη Δευτέρα του Πάσχα, ο γ.γ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Προσθέτοντας ότι αναμένεται να συζητηθεί πρόταση του ΥΠΠΟΑ για το νέο νομικό πλαίσιο των παραχωρήσεων και να επανεξεταστεί η τιμή της ενοικίασης των χώρων, βάσει των δυνατοτήτων της εκάστοτε παραγωγής.

Στο μεταξύ το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζει αυτή τη βδομάδα «δέσμη προτάσεων στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών», η οποία, σύμφωνα με τον Λ.Κρέτσο ,«θα δώσει μια λύση στη ρευστότητα. Η μαγική λέξη κλειδί είναι η συνεργασία, από τούς αρχαιολόγους μέχρι τις τραπεζες», συνόψισε.

«Είμαστε σε καλό δρόμο. Βούληση της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να γίνει πραγματικά ένας φιλικός τόπος προσέλκυσης επενδύσεων στα οπτικοακουστικά. Ακόμη κι αν ο χώρος του Σουνίου μπορούσε να παραμείνει κλειστός για τους επισκέπτες σε τέτοιους είδους εμβληματικές παραγωγές , όπως του BBC, που η μαγεία του αρχαιλογικού χώρου θα προβληθεί από 80 δίκτυα διεθνώς. Θεωρούμε ότι το ΚΑΣ και οι αρχαιολόγοι μπορούν να καταθέσουν απόψεις, όμως τα μνημεία δεν πρέπει να μένουν κλειστά. Μπορεί να βρεθει η χρυσή τομή. Είμαστε σε κομβικό σημείο. Αλλά έχουμε συντονισμένη πολιτική. Περιμένουμε το σχέδιο για το νέο νομικό πλαίσιο για παραχωρήσεις των αρχαιολογικών χώρων από το υπουργείο Πολιτισμού.Αυτό θα είναι πολύ μεγάλο θέμα, για πρώτη φορά συμβαίνει στη χώρα και θα είναι για το συμφέρον όλων».

Απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΕΥΦΑ Γιάννη Μαρκόπουλου, στο News 24/7, ότι είναι παράνομη η απασχόληση των αρχαιοφυλάκων υπερωριακά για κινηματογραφικές λήψεις, καθώς παραμένουν απλήρωτοι , ο κ.Κρέτσος τόνισε πως «μπορεί να βρεθεί μια λύση να πληρώνονται οι άνθρωποι. Μπορούν να επιβαρύνονται με το κόστος των υπερωριών και οι παραγωγοί». Προσθέτοντας ότι πρέπει να αναζητηθεί ένας τρόπος κλιμακωτής τιμολόγησης στις εταιρείες παραγωγής. «’Οντως στα μεγάλα στούντιο και στις μεγάλες εταιρείες παραγωγής πρέπει να είναι αυξημένα τα ασφάλιστρα. Και ειδικά όταν ζητάνε το χώρο χωρίς επισκέπτες», τόνισε.

ADVERTISING

SHARE: