Κριτική στη γενιά του Πολυτεχνείου από την ΟΝΝΕΔ

Κριτική στη γενιά του Πολυτεχνείου από την ΟΝΝΕΔ
ΑΘΗΝΑ - ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 42η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

H νεολαία της ΝΔ με αφορμή τα 42 χρόνια από την εξέγερση επιτίθεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ζητά "να σπάσουμε τα κατεστημένα"

Τη δική της ερμηνεία στο Πολυτεχνείο τότε και σήμερα δίνει η ΟΝΝΕΔ με μία ανακοίνωση της για τα 42 χρόνια από την εξέγερση.

Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας υμνεί την ακομμάτιστη όπως λέει διαδήλωση δημοκρατίας της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973, ασκεί κριτική στην αποκαλούμενη γενιά του Πολυτεχνείου ότι έκτισε πολιτικές καριέρες πάνω στους αγώνες, επιτίθεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ζητά: “Να σπάσουμε τα κατεστημένα που μας κρατούν δέσμιους”, καταλήγοντας να παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις ως το “Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία” της σημερινής εποχής.

Στην ανακοίνωση της η ΟΝΝΕΔ αναφέρεται στη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου ως “τη νύχτα που το καθεστώς της Χούντας αποφάσισε να βάλει ένα αιματηρό τέλος στην ακομμάτιστη και μαζική Διαδήλωση Δημοκρατίας της νεολαίας, μέσα από την οποία η νέα γενιά απαιτούσε τα βασικά εργαλεία για να δημιουργήσει: Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία”.

Αναφέρει στη συνέχεια: “Μπορεί ένα χρόνο αργότερα η Χούντα να έπεσε, τα αιτήματα όμως αυτά δεν ικανοποιήθηκαν ποτέ πλήρως. Η γενιά που διαδήλωνε το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, πήρε στα χέρια της τα ηνία της χώρας στα χρόνια που ακολούθησαν, δεν έκανε πράξη τα συνθήματα της δικής της αντίδρασης. Αντίθετα, εξαργύρωσε την παρουσία της στους αγώνες, προκειμένου να ικανοποιήσει ατομικές φιλοδοξίες και να δομήσει πολιτικές καριέρες, στη μνήμη των νεκρών.”

Σύμφωνα με την ΟΝΝΕΔ: “Σήμερα, η δική μας γενιά βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Ζει σε μια χώρα όπου η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναρριχήθηκε στην εξουσία, τάζοντας στους πάντες τα κοινωνικά ανάλογα του συνθήματος «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία», αλλά αναλώνεται σε επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης την οποία η ίδια δημιούργησε με τα πεπραγμένα του τελευταίου εννιαμήνου”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Σε όλους αυτούς που καπηλεύτηκαν και εμφανίζουν για δικούς τους, τους αγώνες της νεολαίας από όλο το πολιτικό φάσμα, η γενιά μας θα δώσει την πιο ηχηρή απάντηση. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από κατεστημένα που μας κρατούν δέσμιους στο παρελθόν, είναι ώρα για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να δομήσουμε την Ελλάδα της Γενιάς μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα