Κυρανάκης: Με νόμους ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν οι τζίροι της Novartis κατά 55 εκατ. ευρώ

Κυρανάκης: Με νόμους ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν οι τζίροι της Novartis κατά 55 εκατ. ευρώ

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β' Αθήνας μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο, εάν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση εξεταστικής - προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis.

“Κάποιοι στην κυβέρνηση εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Novartis” υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νότιο τομέα της Β Αθήνας (πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου) Κώστας Κυρανάκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

“Θα δούμε” απάντησε στην ερώτηση αν η ΝΔ εφόσον κερδίσει τις εκλογές θα αναλάβει πρωτοβουλία για σύσταση εξεταστικής/προανακριτικής επιτροπής για την Novartis.

Και πρόσθεσε: “Η ΝΔ έχει ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 86. Ένας πολιτικός ο οποίος σπιλώνει έχει δικαιώματα στην υπεράσπισή του. Επομένως, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Γεωργιάδης έχουν δικαίωμα να λένε αυτό που λένε. Ο κ. Βενιζέλος επικαλείται ένα νομικό επιχείρημα στο πλαίσιο της νομικής του υπεράσπισης. Η θέση της ΝΔ είναι ότι εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη. Έχουμε κράτος δικαίου. Εάν επιβεβαιωθούν οι δηλώσεις της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς ότι της ασκήθηκαν πιέσεις από κυβερνητικό στέλεχος, τον γνωστό ως Ρασπούτιν προφανώς, τότε αυτό είναι παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων. Αν υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που έχουν πιέσει δικαστικούς αυτό είναι κατάφωρη διάκριση των εξουσιών. Η σκευωρία Novartis είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε δωράκια στις φαρμακευτικές, ενώ επί των προηγούμεων κυβερνήσεων η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε. Σ αυτή την κυβέρνηση κάποιος εξυπηρετεί τους τζίρους της Novartis. Η προσωπική μου θέση είναι ότι δεν πρέπει ένας υπουργός μαζί με μια επιτροπή να ορίζει την τιμή του φαρμάκου, πρέπει να αλλάξει αυτό το μοντέλο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα