Κυριάκος Μητσοτάκης: Γερασμένο κόμμα η ΝΔ, αλλά δεν ψάχνουμε για αντι-Τσίπρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γερασμένο κόμμα η ΝΔ, αλλά δεν ψάχνουμε για αντι-Τσίπρα
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Πιστεύω ότι ο Σαμαράς και ο Καραμανλής δεν θα εμπλακούν στη διαδικασία εκλογής προέδρων... Δεν είναι ρόλος των πρώην προέδρων να καθορίζουν τη διαδικασία διαδοχής", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα (…) Από το 2009 η ΝΔ βρίσκεται σε πορεία φθίνουσα” τόνισε τη Δευτέρα ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι “είχε και τις ανακάμψεις της”.

“Έχω θέμα με ένα κόμμα που κάνουν κουμάντο παλαιοί μηχανισμοί” δήλωσε με νόημα στο Mega ο βουλευτής της ΝΔ. “Η ΝΔ δεν θα ανανεωθεί πραγματικά αν δεν φέρουμε πολλούς νεοδημοκράτες να πουν την άποψή τους. Αν αυτή η εκλογή είναι εκλογή παραδοσιακών μηχανισμών τότε δεν είμαι ο κατάλληλος υποψήφιος, αλλιώς πιστεύω ότι έχω όλα τα εχέγγυα” πρόσθεσε για τις ενστάσεις που υπάρχουν για την εκλογή προέδρου από τη βάση.

“Πιστεύω ότι ο Σαμαράς και ο Καραμανλής δεν θα εμπλακούν στη διαδικασία εκλογής προέδρων… Δεν είναι ρόλος των πρώην προέδρων να καθορίζουν τη διαδικασία διαδοχής” τόνισε δε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς μου θα επισκεφτώ όλους τους τέως πρωθυπουργούς” διευκρίνισε ο βουλευτής.

Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που ανακοίνωσε το Σάββατο την υποψηφιότητά του, δήλωσε ότι “χαιρετίζω την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, έχει έργο, αλλά το συνταγματικό ασυμβίβαστο (σ.σ επειδή είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται η εκλογή του στο Κοινοβούλιο μέχρι το Μάιο του 2019 ) θα οδηγήσει σε καθεστώς δυαρχίας με εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο”.

“Η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα” επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. “Θα προτείνω ο πρόεδρος της ΝΔ να έχει θητεία” πρόσθεσε ο κ. Μητοστάκης.

“Θα βρεθώ απέναντι σε όσους θεωρούν ότι το κράτος είναι λάφυρο, θα βρεθώ σκληρά” επισήμανε ακόμη Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον βουλευτή, “στη ΝΔ δεν ψάχνουμε αντί-Τσίπρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα