Κυβέρνηση: Δεν μας αφορούν οι αναφορές του Γ. Πανούση

Κυβέρνηση: Δεν μας αφορούν οι αναφορές του Γ. Πανούση
Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο Χαλάνδρι, λόγω των πλημμυρών σε πολλές περιοχές της χώρας, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Με μια ανακοίνωση μόλις 58 λέξεων σχολίασε το Μαξίμου το άρθρο του αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση. Δεν τίθεται θέμα παραίτησης

Η κυβέρνηση κρατάει αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση, μετά τη δημοσίευση την Παρασκευή, του άρθρου-παρέμβασης του στην εφημερίδα τα” Νέα”.

Σχετικά με το άρθρο του αναπληρωτή Υπουργού κ. Γ. Πανούση, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι οι αναφορές του “προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν”.

“Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης”, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε ακόμα. Κωνσταντοπούλου για εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή: ‘Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;’

Κύκλοι του υπουργού σημειώνουν ότι η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τον κ. Πανούση και ότι το άρθρο δεν ήταν κατά της κυβέρνησης, αλλά για τα φαινόμενα που ζούμε τις τελευταίες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τις δύο πλευρές δεν τίθεται θέμα παραίτησης του υπουργού.

Διαβάστε ακόμα: Χαμός εντός και εκτός Βουλής μετά την εισβολή αντιεξουσιαστών

Οι γραπτές δηλώσεις του πάντως περί “Αριστεράς του τίποτα” ξεσήκωσαν αντιδράσεις από μέλη της κυβέρνησης.

“Δεν πιστεύω ότι τα όσα περιγράφει αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε “αριστερά του τίποτα”, ούτε λέει ότι αφορά την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο ο κ. Πανούσης”, δήλωσε σε πρωινή συνέντευξη του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

“Είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης”, σημείωσε, κάτι που όπως φαίνεται είναι και η γενικότερη θέση της κυβέρνησης.

Καραγκούνης: Εύστοχη η κραυγή του Πανούση

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζονταςτο σημερινό άρθρο του κ. Πανούση, τόνισε ότι πρόκειται για “εύστοχη” και “έντιμη” προσέγγιση.

“Η κραυγή αγωνίας του κ. Πανούση, σήμερα, είναι εύστοχη, γιατί ονοματίζει αυτό που ζούμε ως «Αριστερά του Τίποτα»!

Είναι έντιμη γιατί τολμά, να πει, αυτό που εμείς λέμε από χρόνια: ότι «είναι έγκλημα να καίγονται αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους»!

Και έχει δίκιο, όταν καταδικάζει τους «καθαρόαιμους αριστερούς», που θεωρούν «φασιστικό» και «χυδαίο» ό,τι δεν τους αρέσει.

Αυτό ακριβώς έκαναν οι σύντροφοί του χθες, όταν η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια ασφάλεια επί των ημερών τους

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα