Κυβέρνηση για Eurogroup: Όσοι επιμένουν να εφαρμόσουμε το μνημόνιο, χάνουν το χρόνο τους

Κυβέρνηση για Eurogroup: Όσοι επιμένουν να εφαρμόσουμε το μνημόνιο, χάνουν το χρόνο τους

Απέρριψε η ελληνική αντιπροσωπεία το κείμενο που παρουσίασαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στο δεύτερο κρίσιμο συνεχές Eurogroup. Πώς καταλήξαμε σε διαφωνία και μετατόπιση της συζήτησης την ερχόμενη Παρασκευή ( Pics)

Σε αδιέξοδο οδηγείται η συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που – σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση – ισοδυναμεί με εφαρμογή του Μνημονίου από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης, ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση, του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη Πέμπτη.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν, “πως η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το μνημόνιο, είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους”.

Κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν πως το κείμενο το οποίο παρουσιάστηκε, είναι ουσιαστικά της γερμανικής πλευράς και προέρχεται από το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας και τον κ. Σόιμπλε.

Εκτιμούν επίσης ότι υπάρχει προσπάθεια απαξίωσης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, πράγμα το οποίο δείχνει πόσο καλά κάνει τη δουλειά του.

,

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τις Βρυξέλλες, σε περίπτωση που και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος την ερχόμενη Παρασκευή οδηγηθεί σε ναυάγιο, τότε θα υπάρξει ακόμη ένα Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα και αν και εκεί οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης δεν οδηγηθούν σε συμφωνία, τότε θα υπάρξει νέα Σύνοδος Κορυφής μεταξύ των 28 ηγετών κρατών – μελών.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΑΠΟ SOCIAL MEDIA ΚΑΙ REUTERS:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα