Κυβέρνηση: Η υποδόση θα εκταμιευθεί κανονικά στις 15 Ιουνίου

Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου EUROKINISSI

Καμία εμπλοκή με την εκταμίευση της υποδόσης, σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας την αναβολή από τον ΕΜΣ με αφορμή την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων του δημοσίου

“Η εκταμίευση της υποδόσης θα γίνει κανονικά στις 15 Ιουνίου. Όσοι βιάζονται να ανακαλύψουν εμπλοκές, για μία ακόμη φορά θα σκοντάψουν”, τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας την αναβολή της εκταμίευσης του ενός δισ ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Με το μήνυμα αυτό η κυβέρνηση θέλει να απορρίψει ερμηνείες, επισημαίνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για την εκταμίευση της δόσης που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση μέχρι τις 15 Ιουνίου, και στέλνει το μήνυμα ότι μέχρι τότε θα έχει διευθετηθεί το θέμα με την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες από το δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εκπρόσωπος του ΕΜΣ δήλωσε ότι «σημειώθηκε πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ωστόσο, εξακολουθεί να απαιτείται επιβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές ότι ορισμένες πληρωμές για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων πληρωμών εκτελούνται πλήρως».

Για αυτό και «το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αποφάσισε σήμερα στο Παρίσι να αναβάλει την απόφασή του επί του θέματος και είναι έτοιμο να ξανασυγκλιθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την επόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει γίνει και η απαιτούμενη πρόοδος». Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που απειλείται ότι θα χαθεί η δόση, γιατί οι ελληνικές Αρχές καθυστερούν τα στοιχεία της εκκαθάρισης. Είναι περισσότερο θέμα διαδικαστικό που αφορά τον τρόπο συλλογής των στοιχείων στην Ελλάδα.

ΝΔ: Η ανικανότητα της κυβέρνησης προκαλεί μία ακόμη καθυστέρηση

Πηγές της ΝΔ σχολίαζαν για την αναβολη της εκταμίευσης της υποδόσης του 1 δις ευρώ:

«Η κυβέρνηση τα πάει περίφημα με τους πλειστηριασμούς. Δυσκολεύεται, όμως, να δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, όπως επιβεβαιώνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που παραμένουν υψηλές. Η αδιαφορία και ανικανότητά της προκαλεί μια ακόμη καθυστέρηση στην εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ που θα έδινε ανάσα στον ιδιωτικό τομέα. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ μόλις προ ολίγων ημερών είχε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση για το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα χρέη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναβολή για την υποδόση του 1 δισ. από τον ESM

ADVERTISING

SHARE: