Κυβέρνηση: Μη βιάζεστε για εστίαση και Γυμνάσια – Λύκεια

Κυβέρνηση: Μη βιάζεστε για εστίαση και Γυμνάσια – Λύκεια
shutterstock

“Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την εστίαση” τόνισε ο Χρ. Ταραντίλης, ενώ δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπομονή συστήνει η κυβέρνηση όσον αφορά στο άνοιγμα της εστίασης, αλλά και στην επιστροφή των μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου στα θρανία, καθώς θα πρέπει πρώτα να φανούν τυχόν επιπτώσεις από το λιανεμπόριο και την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων.

“Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την εστίαση και την άρση του απαγορευτικού κυκλοφορίας τις νύχτες, πρώτα πρέπει να δούμε πως θα επηρεάσει το λιανεμπόριο και το άνοιγμα των δημοτικών την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού”, επισήμανε σε σχετικά ερωτήματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ερωτηθείς δε πότε θα επαναλειτουργήσει και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψουν πρώτα στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου λόγω των πανελλαδικών, ο κ. Ταραντίλης δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα ούτε απέκλεισε κάποιο σενάριο, αλλά υπενθύμισε ότι ανάλογα με τα δεδομένα, η επιτροπή θα εισηγείται και η κυβέρνηση θα αποφασίζει βδομάδα με βδομάδα. Σημείωσε πάντως ότι θα χρειαστεί μία περίοδος ώστε να αποτυπωθεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και των δημοτικών σχολείων.

Ξεκαθάρισε εξάλλου στην εισαγωγική του τοποθέτηση ότι θα υπάρξει άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, εάν εμφανιστεί κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας από το click in shop, που ξεκίνησε σήμερα.

Φαίνεται συνεπώς ότι ειδικοί και κυβέρνηση πιθανόν να αναμένουν μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου για να δουν πως θα εξελιχθεί η πανδημία, καθώς και ότι στον σχεδιασμό θα προηγηθεί η δευτεροβάθμια εκπαίδευση απο την εστίαση. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πιθανότατα να ανοίξουν πρώτα εστιατόρια και καφέ, ενώ η νυχτερινή διασκέδαση θα αργήσει, καθώς θα συνδεθεί με το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση δηλώνει ευχαριστημένη με τους ρυθμούς εμβολιασμού μέχρι στιγμής και από τον προγραμματισμό των επόμενων εμβολιασμών, καθώς έχουν ήδη κλειστεί 140.000 ραντεβού για τις ηλικίες 85 και άνω. Ο στόχος όμως για τον εμβολιασμό δύο εκατομμυρίων πολιτών μέχρι το Μάρτιο και ποσοστού επαρκούς για ανοσία μέχρι το καλοκαίρι, θα εξαρτηθεί όπως είπε ο κ. Ταραντίλης από την παραγωγή και διανομή των εταιρειών. Για αυτό, επισήμανε, ο κ. Μητσοτάκης ζητά με επιστολή μαζί με Κουρτς και Φρεντερισκέν από την ΕΕ να επιταχύνει την αδειοδότηση του εμβολίου της Astra Zeneca, ενώ ενδεχομένως να ζητηθεί η πιο γρήγορη εξέταση και του εμβολίου της Johnson and Johnson. Ανέφερε επίσης ότι από τα τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, που θα μπορούν να εμβολιάζουν 20.000 άτομα την ημέρα, τα τρία θα είναι στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version