Κυβέρνηση σε τρόικα: Εκκαθάριση και όχι “λουκέτο” για την Αμυντική Βιομηχανία

Κυβέρνηση σε τρόικα: Εκκαθάριση και όχι “λουκέτο” για την Αμυντική Βιομηχανία
Eurokinissi

Να αποφύγει μια "νέα υπόθεση ΕΡΤ", προσπαθεί η κυβέρνηση μετά το "όχι" της τρόικας στο σχέδιο για την Αμυντική Βιομηχανία. Τι δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας

Σε μετωπική με την τρόικα οδηγείται η κυβέρνηση για το θέμα της Αμυντικής Βιομηχανίας, μετά την απόρριψη του σχεδίου για εκκαθάριση εν λειτουργία.

Οι τροϊκανοί ζητούν “λουκέτο” και απολύσεις, ωστόσο η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντέξει νέα “ΕΡΤ” και αναζητεί εναλλακτική λύση.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την τρόικα, ότι η πρότασή της είναι συμφέρουσα.

“Αυτό που προσπαθούμε να πείσουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τρόικα είναι ότι αυτό που προτείνουμε εμείς, δηλαδή η εκκαθάριση εν λειτουργία σε ένα βάθος πέντε ετών αφήνει μεγαλύτερη αξία στο Δημόσιο απ’ ό,τι η πτώχευση. Αυτό. Είναι απλό”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αποκλείει κλείσιμο και απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

“Εμείς θα το προσπαθήσουμε αυτό το πράγμα, γιατί πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ορισμένα κομμάτια από τις επιχειρήσεις αυτές έχουν αξία”,  δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα