ΛΑΕ: 'Ευχαρίστως ναι, αλλά όχι', στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ

ΛΑΕ: 'Ευχαρίστως ναι, αλλά όχι', στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Λαϊκή Ενότητα απέρριψε την πρόσκληση του κυβερνώντος κόμματος να παραστεί και αν χαιρετίσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν έχει κανένα νόημα η παρουσία της ΛΑ.Ε σε ένα Συνέδριο που θέλει να νομιμοποιήσει μνημονιακές πολιτικές"

Για ένα κόμμα που καπηλεύεται και εξευτελίζει την αριστερά κάνουν λόγο στη Λαϊκή Ενότητα και απαντούν αρνητικά στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Π.Γ. του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. τονίζει ότι δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθεί και να χαιρετίσει στο Συνέδριό του.

"Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Αριστερά, της οποίας σφετερίζεται και προσπαθεί να διασύρει τις αξίες, ενώ έχει «μεταλλαχθεί» βαθιά σε ένα κόμμα που στηρίζει, εφαρμόζει και κλιμακώνει μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων, ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας και εθνικής υποτέλειας" σημειώνουν από τη Λαϊκή Ενότητα.

"Δεν έχει κανένα νόημα η παρουσία της ΛΑ.Ε σε ένα Συνέδριο το οποίο στο μόνο που θα αποβλέπει είναι να «νομιμοποιήσει» τετελεσμένα, να επικυρώσει και να κλιμακώσει καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές" αναφέρουν οι πρώην σύντροφοι του κυβερνώντος κόμματος κάνοντας λόγο για πολιτικές που "«πραξικοπηματικά» επεβλήθησαν, ερήμην του κόμματος και των μελών του, τον Αύγουστο του 2015 και επιχειρήθηκε να «ξεπλυθούν» με θερινές αντιδημοκρατικές διαδικασίες «εξπρές» στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη του 2015".

"Αυτό που έχει νόημα σήμερα, είναι ένας ανοικτός δημοκρατικός διάλογος που αφορά όσους/ες προβληματίζονται και αναζητούν μια αγωνιστική ριζοσπαστική απάντηση στην κρίση [...] που θέλουν να δουν το λαϊκό κίνημα να ανασυγκροτείται για να συγκρουστεί νικηφόρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το μνημονιακό σύστημα για να ανατρέψει τα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις, που τα εφαρμόζουν" τονίζουν παίρνοντας σαφή θέση απέναντι στην κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, Λαϊκή Ενότητα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνέδριο και μετά ανασχηματισμός

SHARE:

24Media Network