Λαφαζάνης: “Ακροδεξιό παραλήρημα” οι καταγγελίες Δένδια για αντιποίηση αρχής

Λαφαζάνης: “Ακροδεξιό παραλήρημα” οι καταγγελίες Δένδια για αντιποίηση αρχής
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντά στον υπουργό Οικονομικών και στην τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ/ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ κατά τη διάρκεια της συζήτησης επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαξιφισμοί στη Βουλή με αφορμή την καταγγελία Δένδια κατά ΣΥΡΙΖΑ για αντιποίηση αρχής. Διαβάστε τι ειπώθηκε κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Ένταση επικράτησε στη Βουλή, όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, πήρε τον λόγο για να επαναλάβει τις καταγγελίες εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, για αντιποίηση αρχής.

“Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενοι κι από άλλους του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να ελέγξουν στη οδό Σόλωνος αστυνομικούς με πολιτικά και τους φωτογράφησαν και ανάρτησαν τις φωτογραφίες των αστυνομικών σε επίσημη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την left.gr, στοχοποιώντας τους ενόψει των σημερινών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων”.

“Αυτά συνιστούν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να προστατεύει την ελληνική Αστυνομία και να φροντίσει ότι αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί”, είπε ο υπουργός.

Οι ισχυρισμοί του κ. Δένδια, προκάλεσαν την αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος απάντησε:

“Διακόπτετε τους εισηγητές, για να κάνετε αυτές τις βρώμικες καταγγελίες σας, που έρχονται από το παρελθόν και είναι κολλημένες στις δεκαετίες του 1950. Εδώ εσείς κάνετε το αδίκημα του ακροδεξιού παραληρήματος και αντί να κατευνάζετε τα πνεύματα, εσείς ρίχνετε  λάδι στη φωτιά  και μάλιστα σε μέρες πολύ κρίσιμες”.

Αυτό που έγινε, όπως υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, ήταν στην πραγματικότητα μία συζήτηση με τους υπευθύνους των αστυνομικών αρχών.

“Αυτό το λέτε αντιποίηση αρχής; Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά οποιοσδήποτε πολίτης έχει το δικαίωμα να απευθύνει τον λόγο στους αστυνομικούς. Αν υπάρχουν φωτορεπόρτερ που είναι πυκνοί στις διαδηλώσεις και έχουν φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, δεν ευθύνεται γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να φωτογραφηθούν όποιοι είναι στις διαδηλώσεις; Είναι φωτορεπόρτερ αυτοί που κάνουν αυτήν τη δουλειά και έχουν φωτογραφίσει εγκλήματα που κάνουν κάποια αστυνομικά πρόσωπα”, είπε χαρακτηριστικά.

Η  καταγγελία Δένδια για “αντιδημοκρατικό κατήφορο”

Για αντιποίηση αρχής και “αντιδημοκρατικό κατήφορο” κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την ενέργεια βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνουν ελέγχους σε αστυνομικούς με πολιτικά, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Τρίτης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι “η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς”.

Παραλληλίζει, στη συνέχεια, την κίνηση των βουλευτών με τη δράση της Χρυσής Αυγής αναφέροντας:

“Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου- επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει.

Αλλά, όπως επίσης έπραξε το άλλο άκρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr), επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας, με τον πιο επίσημο τρόπο, πολιτική κάλυψη σε αυτήν.

Ακόμη χειρότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του Indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει “βορά” στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται επίσης, όπως αναφέρεται σήμερα στην εφημερίδα “Δημοκρατία”, ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκαν οδηγίες προς επίδοξους “μπαχαλάκηδες” για το τι να αποφεύγουν κατά την ώρα της σύλληψης!

Όσον αφορά τη “δικαιολογία” που επικαλείται η ιστοσελίδα, ότι και η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποιεί ονόματα “διαδηλωτών”, αυτή μόνο ως αστεία και ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Η Ελληνική Αστυνομία, όπως πολύ καλά γνωρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, δημοσιοποιεί φωτογραφίες όσων έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μόνον. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υποκαταστήσει με δικά του “λαϊκά δικαστήρια” και τον ρόλο της Δικαιοσύνης;”.

Η επίσημη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Οξύτατη επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην επίθεση του υπουργείου.

O ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι “με κάθε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη της πολιτικής αναξιοπρέπειας. Αυτήν τη φορά έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ EKM για… αντιποίηση αρχής, καθώς και να εξομοιώσει την Αριστερά με τους ναζί νοσταλγούς του Χίτλερ”.

“Για αυτά τα γκεμπελικού τύπου προπαγανδιστικά τεχνάσματα ταιριάζει γάντι η έκφραση του λαού μας: φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”, προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει, ότι “αντί να απολογηθεί το υπουργείο για την αυθαίρετη και αντισυνταγματική πρακτική των προληπτικών προσαγωγών, κατηγορεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ EKM που την απέτρεψαν χτες διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά. Αντί να εξηγήσει το υπουργείο πώς ακριβώς προστατεύεται το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνάθροιση, όταν εμποδίζεται η πρόσβαση στις διαδηλώσεις από τους μυστικούς αστυνομικούς που συλλαμβάνουν στο σωρό τους προσερχόμενους διαδηλωτές, εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται τις θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες”.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι, αντί το υπουργείο να σταματήσει τη βάρβαρη διαπόμπευση των συλληφθέντων διαδηλωτών, προσάπτει στο left.gr ότι δημοσιεύει φωτογραφίες αστυνομικών που παριστάνουν τους διαδηλωτές. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει δε ως εξής:

“Αντί, τέλος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει τέλος στην προκλητική ασυλία των ναζί τραμπούκων, μετέρχεται εκ νέου την άθλια θεωρία των δύο άκρων, της οποίας η χρήση από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Αιδώς Αργείοι! Είστε επικίνδυνοι για την κοινωνία, πρέπει να φύγετε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα