Λαφαζάνης: Δεν είναι δημοκρατία. Είναι δικτατορία του ευρώ

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Συνεδρίαση της KE του ΣΥΡΙΖΑ-Παναγιώτης Λαφαζάνης :«Έχει τελειώσει η δημοκρατία, το πολίτευμα της χώρας είναι δικτατορία του ευρώ»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε να αφαιρεθούν από τα πρακτικά φράσεις περί «μυστικού Plan B πραξικοπήματος», τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ακούγονται τέτοια πράγματα.

Δεν κάνουμε επίδειξη αριστεροσύνης, συνέχισε, προσθέτοντας ότι το κριτήριο είναι αν αυτό που κάνουμε ωφελεί τον τόπο, τον λαό και την αριστερά.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στις δικές του πολιτικές προσπάθειες και στον ΣΥΝασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «έχω πονέσει πολύ και τα δύο κόμματα, αν και τον περισσότερο καιρό ήμουν διαφωνών, παλεύοντας για την ενότητα, το ίδιο θα κάνω και τώρα».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται την ενότητα για να πάει μπροστά η χώρα και για να κρατήσει ψηλά την σημαία η αριστερά, προσθέτοντας ότι γι' αυτό λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να πέσει στον μνημονιακό βούρκο γιατί τότε διακυβεύεται η διάλυσή του.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι στην χώρα «έχει τελειώσει η δημοκρατία, το πολίτευμα της χώρας είναι δικτατορία του ευρώ».

«Αυτό που επικρατεί είναι ο ευρωμονόδρομος και κάποιοι εδώ, εκβιαζόμενοι δήθεν, τον αποδέχονται. Θα το αποδεχθούμε;» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ανέφερε ότι εναλλακτική λύση υπήρχε και η δυνατότητά της υπάρχει ακόμα, θέτοντας στην συνέχεια το ερώτημα «δεν βλέπουμε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι θανατηφόρες;».

Διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε, αν λέμε ότι η εναλλακτική λύση είναι κόλαση.

Είπε ότι την εναλλακτική λύση ορισμένοι δεν την θέλουν και αυτό συνιστά πολιτικό πρόβλημα, καθώς «έχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτική πίστη».

Επικαλούμενος στοιχεία έκανε λόγο για πλεονασματικά ισοζύγια αγαθών και υπηρεσιών και τρεχουσών συναλλαγών και είπε ότι «οι κίνδυνοι από την εναλλακτική λύση» που ορισμένοι επικαλούνται, συνιστούν «μύθο, γιατί ποτέ δεν συζητήσαμε».

Πρόσθεσε ότι ακόμα και τώρα η συζήτηση μπορεί να γίνει, διότι «η εναλλακτική λύση θα χρειαστεί τις επόμενες μέρες».

Χαρακτήρισε την σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου, αφού ψηφίσει την συμφωνία η Βουλή, «κοροϊδία», διότι, «με την θηλιά στον λαιμό θα κληθεί το Συνέδριο να επικυρώσει τετελεσμένα».

«Τέτοια δημοκρατία θέλουμε στο κόμμα; Την δικτατορία του ευρώ; Να την χαιρόμαστε» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτούνται 17 μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Βαλαβάνη: Κατηγορούμαι για προδοσία του κυβερνητικού σχεδίου. Με αφήσατε να τα βγάλω πέρα μόνη μου

Σακελλαρίδης: Δεν μπορούν κάποιοι να απειλούνται με ειδικά δικαστήρια, από ποιους;

Παραιτήθηκε από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο Ρούντι Ρινάλντι

Στρατούλης: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην ψηφιστεί τρίτο μνημόνιο

Κωνσταντοπούλου: Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, φέραμε το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία

SHARE: