Λαφαζάνης κατά στελεχών – οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ

Λαφαζάνης κατά στελεχών – οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ
Βουλή- συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγίων Σκαραμαγκά// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ.(EUROKINISSI-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Απαράδεκτες είναι οι τοποθετήσεις συγκεκριμένων στελεχών - οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ο Π. Λαφαζάνης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα εποχή όπου μεταξύ άλλων επιτίθεται σε άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και δη οικονομολόγους.

Πρόκειται για μία απάντηση στα όσα είχε δηλώσει ο Γιώργος Σταθάκης για 5% επαχθές χρέος αλλά και ο Γιάννης Μηλιόας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά διαρκή ριζοσπαστικοποίηση του κόμματος, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι “ο κυβερνητισμός και η απορρόφηση από το κράτος και το σύστημα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος”.

Επιπλέον σημειώνει πως το χρέος “είναι άδικο, βαθύτατα ταξικό, δεν είχε παραγωγικό προσανατολισμό και κυρίως σήμερα δεν είναι βιώσιμο, εκτός και αν εξοντώσουμε τον ελληνικό λαό. Η προσωπική μου θέση είναι η συνολική διαγραφή του χρέους. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για άνευ όρων διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αν χρειαστεί και μονομερώς, είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει.”

“Γι’ αυτό ισχυρίζομαι ότι οι θέσεις για διαγραφή μόνο κάποιου μέρους του χρέους, οι αυθαίρετες εκτιμήσεις ότι το απεχθές χρέος είναι, τάχα, μόλις 5% και οι δεσμεύσεις για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, τις οποίες εκφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ατελέσφορες και βαθιά λαθεμένες, ενώ η αναφορά σε σχέδια Μάρσαλ τουλάχιστον ατυχής”.

Ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει ότι “μια κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να ξεκινήσει άμεσα, τολμηρά, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, ταχύτατα και αποφασιστικά, με την ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, τη διαγραφή του κρατικού χρέους, τη γενναία ρύθμιση των προβληματικών ιδιωτικών χρεών έως τη διαγραφή τους για τις πιο ευάλωτες κατηγορίες, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών κλάδων της οικονομίας και βεβαίως, πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα, την αναζήτηση ενός μεγάλου κύματος ευνοϊκής ρευστότητας που θα στηρίξει ένα ευρύ παραγωγικό επενδυτικό πρόγραμμα.”

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα όσα ακούγονται και γράφονται για συνασπισμό ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

“Τα περί συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ αποτελούν μια μεγάλη παγίδα για την Αριστερά και ενδεχομένως τέτοια άθλια σενάρια να ενισχυθούν αν φύγει από τη μέση το δίδυμο Σαμαρά και Βενιζέλου. Για τη χώρα και για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση δεν υπάρχουν απαντήσεις που θα συμπεριλαμβάνουν την Κεντροαριστερά ή την Κεντροδεξιά”.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα χρειαστεί “μια ικανή δέσμη μέσων ενημέρωσης που θα ενημερώνουν αντικειμενικά για το έργο και τις προσπάθειές της». «Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να σταθεί αν δεν υπάρξει μια ικανή δέσμη μέσων ενημέρωσης που θα ενημερώνουν αντικειμενικά για το έργο και τις προσπάθειές της. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς αν μείνει μόνη μέσα σε μια θάλασσα εχθρικών ΜΜΕ, θα πνιγεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα