Λαφαζάνης: Υπάρχει πορεία εκτός των μνημονίων

Λαφαζάνης: Υπάρχει πορεία εκτός των μνημονίων

Μιλώντας με τους ακροατές του News 24/7 στους 88,6 ο Γενικός Γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέλυσε τις θέσεις του κόμματός και έστρεψε τα βέλη της κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ, που "δεν είναι πια αριστερό κόμμα".

“Το σχέδιο που προτείνουμε ως ΛΑΕ για τη χώρα είναι σαφώς βιώσιμο, όπως ήταν και το 2015. Αλλά τότε ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τελείως διαφορετική πορεία”.  Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Είσαι στον αέρα”.

Ο γενικός γραμματέας της ΛΑΕ  τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αριστερό κόμμα αφού εφαρμόζει μνημόνια και συμπλήρωσε δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να σηκώσει το χέρι στη Βουλή και να πει “ναι” στα μνημόνια που τόσο “πολέμησε” κατά την πολιτική του δράση τα τελευταία χρόνια. 

Εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε σε “ναι” το “όχι” του δημοψηφίσματος αφού προτίμησε, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, να σώσει το ευρώ και τις τράπεζες και όχι την Ελλάδα. 

Εδωσε δίκιο σε όσους του επεσήμαναν ότι η Αριστερά πέρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατακερματισμένη και μίλησε για την ανάγκη συμπαράταξης αυτών των δυνάμεων χωρίς να χάνει κανείς την ταυτότητά του. 

Τάχθηκε, τέλος, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι “είναι πολύ προβληματικό το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα” στους γείτονες. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα