Λαπαβίτσας: Μόνη λύση η ρήξη

Λαπαβίτσας: Μόνη λύση η ρήξη

Τους τέσσερις άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση σε περίπτωση που έρθει σε ρήξη με τους δανειστές, παρουσίασε ο Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στην δραχμή και υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δύσκολα θα υλοποιηθεί.

“Στις 25 Ιανουαρίου πήραμε εντολή απόρριψης των μνημονίων, υποσχεθήκαμε άμεση υλοποίηση. Η κυβέρνηση έχει κάνει προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι δανειστές μας δυσκολεύουν λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων του ΣΥΡΙΖΑ΄”, σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως “δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί η πίεση της ρευστότητας της ΕΚΤ εντός της νομισματικής ένωσης. Όποτε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη γίνεται πιο δύσκολο”

“Η επίθεση που δεχτήκαμε πήρε τη μορφή αναβολής της χρηματοδότησης. Υπάρχει αδρανοποίηση της οικονομίας και μια συνεχιζόμενη πίεση ρευστότητας”, είπε.

“Άρα η μια λύση θα μπορούσε να είναι η ρήξη”, υποστήριξε και παρουσίασε τους τέσσερις άξονες  στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση σε περίπτωση που έρθει σε ρήξη με τους δανειστές:

-άρνηση πληρωμής

-εθνικοποίηση τραπεζών με αναδιοργάνωση σε αναπτυξιακή κατεύθυνση

-τέλος στην λιτότητα

-έξοδος από νομισματική ένωση

“Για την έξοδο υπάρχουν γνώσεις και είναι διαχειρίσιμη”, πρόσθεσε και αναφέρθηκε στο τι θα επιτευχθεί:

-Ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας.

-Δημιουργία πραγματικού σχεδίου ανάπτυξης από την στιγμή που θα υπάρχει ρευστότητα αφού θα μπορούμε να τη  παράγουμε

-τόνωση της εγχώρια βιομηχανίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα