Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση προωθεί συμφωνία- 'μπάλωμα'

ÁÈÇÍÁ-ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ Ýäùóáí ç ÔïìåÜñ÷çò Ïéêïíïìßáò êáé ÁíÜðôõîçò, âïõëåõôÞò Á? Áèçíþí, Íôüñá ÌðáêïãéÜííç, ï áíáðëçñùôÞò ÔïìåÜñ÷çò, âïõëåõôÞò Êïñéíèßáò, ×ñßóôïò ÄÞìáò êáé ç åõñùâïõëåõôÞò, Ìáñßá ÓðõñÜêç,ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôá ÊåíôñéêÜ Ãñáöåßá ôçò ÍÄ ,ìå êåíôñéêü èÝìá  ç ðïñåßá áðïññüöçóçò ôùí ðüñùí ôïõ ÅÓÐÁ.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)
ÁÈÇÍÁ-ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ Ýäùóáí ç ÔïìåÜñ÷çò Ïéêïíïìßáò êáé ÁíÜðôõîçò, âïõëåõôÞò Á? Áèçíþí, Íôüñá ÌðáêïãéÜííç, ï áíáðëçñùôÞò ÔïìåÜñ÷çò, âïõëåõôÞò Êïñéíèßáò, ×ñßóôïò ÄÞìáò êáé ç åõñùâïõëåõôÞò, Ìáñßá ÓðõñÜêç,ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôá ÊåíôñéêÜ Ãñáöåßá ôçò ÍÄ ,ìå êåíôñéêü èÝìá ç ðïñåßá áðïññüöçóçò ôùí ðüñùí ôïõ ÅÓÐÁ.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ) EUROKINISSI

"Η κυβέρνηση προωθεί συμφωνία –«μπάλωμα» που δεν θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας" τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον Real FM

Την εκτίμησή του ότι «η αξιολόγηση, μάλλον, πάει σε μία "σαλαμοποίηση", δηλαδή, θα είναι μία συμφωνία-"μπάλωμα", που δεν θα αποκαταστήσει, δυστυχώς, την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας», εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

«Θέλω να θυμίσω ότι από την αρχή η Νέα Δημοκρατία έχει προειδοποιήσει ότι πρέπει η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο δυνατό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση είναι αυτή που καθυστερεί να κλείσει τις αξιολογήσεις. Και το πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά και την πρώτη αξιολόγηση με καθυστέρηση 14 μήνες, με πολύ μεγάλο κόστος για τους Έλληνες πολίτες, που μεταφράζεται σε 9 δισ. φόρους, αιώνιο υπερταμείο και έναν "κόφτη" μισθών και συντάξεων», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

«Μετά το τελευταίο Eurogroup, τονίσαμε ότι θα θέλαμε να είχε κλείσει η αξιολόγηση, γιατί θα έπρεπε και η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση, ούτως ώστε να μπορέσει η ελληνική οικονομία σιγά-σιγά να ανακάμπτει», πρόσθεσε.

ADVERTISING

Όπως σημείωσε, «πρώτη η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μετά το Eurogroup και την "εξαφάνιση" του κ. Τσακαλώτου, είχε αναδείξει ζήτημα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι θα πρέπει να κλείσει συνολικά η συμφωνία. Είναι ο υπουργός Οικονομικών. Γνωρίζει τα δημόσια οικονομικά και νομίζω ότι το λέει και το πιστεύει ο κ. Τσακαλώτος ότι μία συμφωνία-"μπάλωμα" δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατό την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Λαζαρίδης επανέλαβε ότι «όσο μία αξιολόγηση σέρνεται, εκτός από το κόστος που έχει σε όλους μας, δημιουργεί και άλλα ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την πραγματική οικονομία. Εκεί είναι το μεγάλο ζήτημα. Όσο μία αξιολόγηση δεν κλείνει, δημιουργούνται και μεγαλύτερα προβλήματα».

«Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε δημοσιονομικά μέτρα που φέρουν την υπογραφή και έχουν την ευθύνη Τσίπρα-Καμμένου. Είναι πολύ καθαρό αυτό. Έχουμε πει και πιέζαμε την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση. Η κυβέρνηση, για τους δικούς της λόγους, δεν το έχει καταφέρει. Άρα, ό,τι φέρει ο κ. Τσίπρας, είναι δική του ευθύνη. Ο ίδιος θα πρέπει να το ψηφίσει και θα πρέπει να το ψηφίσουν οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας», συμπλήρωσε.

«Είναι τόσο μεγάλη η επιτυχία της κυβέρνησης, που, ενώ δεν έχει κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, κατάφερε να ανοίξει και ένα βασικό κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης. Αναφέρομαι στον νόμο Κατρούγκαλου. Κάτι, που η ίδια η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει λάθος. Και τώρα το ανοίγει, αφού δεινοπαθήσαμε να κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση. Αυτό προς την αξιοπιστία και την "επιτυχία" της κυβέρνησης», τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, φοράει πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Στο Βερολίνο, μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη η χώρα να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Τάχθηκε εναντίον του Grexit και έστειλε μηνύματα, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας».

«Η Νέα Δημοκρατία επισήμανε την ανάγκη να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι κομβικής σημασίας να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% στο 2%. Αντίθετα, η κυβέρνηση δεσμεύει για αρκετά χρόνια τη χώρα σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%», πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ δεκανίκια του Τσίπρα μέσα στη ΝΔ

Κικίλιας: 'Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ πήγε περίπατο'

SHARE:

24Media Network