Λε Μερ: Ανοίγουμε τον δρόμο για συμφωνία

Λε Μερ: Ανοίγουμε τον δρόμο για συμφωνία

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και ο Γάλλος ομόλογός του εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 15 Ιουνίου. Το μήνυμα Λε Μερ στους Έλληνες

«Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουμε τον δρόμο για να υπάρξει συμφωνία» υποσχέθηκε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών κ. Μπρουνό Λε Μερ μετά την συνάντηση που είχε πριν από λίγη ώρα με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Συγχαίρω τον ελληνικό λαό για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε πριν από λίγες μέρες Οι μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν ήταν δύσκολες αλλά απαραίτητες» τόνισε ο κ. Λε Μερ σημειώνοντας ότι όλες οι πλευρές θέλουν να υπάρξει λύση στο Eurogroup της Πέμπτης.

Μετά την συνάντηση διάρκειας 40 λεπτών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ευχαρίστησε τον κ. Λε Μερ και τον προκάτοχό του κ. Μισέλ Σαπέν για την πολύτιμη βοήθεια που έχουν παράσχει όλο αυτόν τον καιρό προς την Ελλάδα. Ευχήθηκε επίσης ότι με τη βοήθεια αυτή, θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο επερχόμενο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών τόνισαν μετά τη συνάντηση ότι ο Γάλλος υπουργός ενημέρωσε τον κ. Τσακαλώτο και για τη γαλλική πρόταση για το ελληνικό χρέος: Τη σύνδεση δηλαδή της αποπληρωμής του χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αν δηλαδή η Ελλάδα έχει υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς θα πρέπει να αποπληρώνει κανονικά τις οφειλές της ενώ αν έχει ύφεση ή στασιμότητα θα πρέπει να γίνονται διευκολύνσεις με τη μορφή παρατάσεων στην αποπληρωμή του χρέους ή την επέκταση της περιόδου χάριτος. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι παρά τις φήμες, το Βερολίνο δεν είναι εντελώς αντίθετο με την εν λόγω πρόταση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκε και η πρόσθετη αναπτυξιακή βοήθεια που ετοιμάζεται για την Ελλάδα.

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα