Λεουτσάκος: Να γυρίσουμε στη δραχμή

Λεουτσάκος: Να γυρίσουμε στη δραχμή

Υπέρ της επιστροφής στη δραχμή τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, κάνοντας λόγο για "σωστή προετοιμασία και έξοδο" (Vid)

Ξεκάθαρα υπέρ της επιστροφής της χώρας στο εθνικό νόμισμα τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

“Το νόμισμα είναι για να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Εγώ έχω μιλήσει για εθνικό νόμισμα. Βέβαια είμαι η μειοψηφία” ανέφερε ο κ. Λεουτσάκος και συνέχισε:

“Η χώρα μας πρέπει να πάρει τη νομισματική της πολιτική στα χέρια της. Πρέπει να προετοιμάσουμε την χώρα για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και αν ακόμα έχουμε δυσκολίες”.

“Αν πάρει η χώρα μας τη νομισματική της αυτοτέλεια θα έχει δυσκολίες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρες, αλλά θα ανοίξει ο δρόμος με μεγάλα ποσοστά ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας και ενίσχυση του εισοδήματος”, υπογράμμισε.

“Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατραπεί και να μεταλλαχτεί σε μνημονιακό κόμμα γιατί τότε ακυρώνεται και τότε θα αποτελέσει μία παρένθεση, θα απογοητεύσει τους πολίτες”, τόνισε ο κ. Λεουτσάκος.

“Εμείς αυτό που πρεσβεύουμε είναι ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι το ευρώ δεν είναι ένα απλό νόμισμα. Έχει ορισμένους κανόνες, νόμους, συνθήκες και καθορίζει συγκεκριμένες πολιτικές. Αυτό η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να το αντέξει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα