Λεβέντης: Αυτό ήταν δημοψήφισμα – προϊόν πείνας υπό την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και φασιστών

Λεβέντης: Αυτό ήταν δημοψήφισμα –  προϊόν πείνας υπό την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και φασιστών

Το αποτέλεσμα της ιστορικής κάλπης, η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι "ηλίθιες λύσεις" και τα τελεσίγραφα της Γερμανίας. Γιατί ο Βασίλης Λεβέντης από την Ένωση Κεντρώων πιστεύει ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στη δραχμή

“Το δημοψήφισμα αυτό ήταν προϊόν της πείνας και της δυστυχίας του ελληνικού λαού. Μία ηλιθιότητα και ένα φιάσκο και θα το δείτε το βράδυ της Δευτέρας το γιατί. Το δημοψήφισμα από μόνο του διχάζει. Κακώς έγινε. Το είχα τονίσει, αλλά δεν με έβγαζαν στα κανάλια να το πω”, είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω του NEWS 247 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Κληθείς να σχολιάσει το ΟΧΙ σε ποσοστό 61.33% και το 38.67% του ΝΑΙ, σε ενσωμάτωση 64.85% της Επικράτειας, ο Βασίλης Λεβέντης, τονίζει ότι: “Όπως και στην περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, που τον είχαν πει τρελό, δεν καταλαβαίνω τι διαφορά έχει το τώρα, το σήμερα. Σε μία εποχή που κόβεις μισθούς και συντάξεις, άλλο θέλει ο κόσμος, άλλο ψηφίζει τελικά και άλλο δείχνει το αποτέλεσμα της κάλπης. Τα μηνύματα είναι πολλαπλά”.

Ο ίδιος δεν ενστερνίζεται ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει αποκλειστικά τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως επισημαίνει: “Το 5% αυτού περιλαμβάνει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Συνασπίζονται Αριστεροί και φασίστες. Είναι ετερόκλητη συμμαχία όλο αυτό που διαδραματίζεται στις οθόνες σας”.

Ως προς την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που ξεκινούν στις Βρυξέλλες, ο ίδιος επέμεινε πως “είμαι σίγουρος ότι οι Ευρωπαίοι θα πουν στον πρωθυπουργό: παιδί μου, αυτή είναι η Ευρώπη. Είτε δέχεσαι, είτε όχι! Δεν θα φοβηθεί η Ευρώπη το 60%. Και 80% να έπαιρνε όμως, η Ευρώπη δεν θα άλλαζε, επειδή το θέλει ο Τσίπρας”.

Εξάλλου, ο λόγος που οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο και κατά τον ίδιο και η οικονομία εξωθήθηκε στα άκρα είναι η παθογένεια του κράτους και η αδυναμία να προβούμε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα ενεργοποιήσουν την κάνουλα ρευστότητας. “Η Ελλάδα πτώχευσε γιατί δεν έκανε μεταρρυθμίσεις. Ούτε τα επαγγέλματα άνοιξε, ούτε τους αργόσχολους από το δημόσιο έδιωξε, ούτε τους 1.500 συγγενείς των βουλευτών από τη βουλή απέλυσε, ούτε τους 12.000 αποσπασμένους επανέφερε στις θέσεις που οργανικά ανήκουν, ούτε τίποτα. Η Ελλάδα είναι ένα χάλι! Δεν θα κάτσει η Ευρώπη να δεχτεί τα κουσούρια της Ευρώπης, επειδή οι Έλληνες έδωσαν ένα 602% στον Τσίπρα. Αν πιστεύει ο ελληνικός λαός ότι με το ΟΧΙ θα φοβηθεί η Μέρκελ, τότε θα βρεθεί και ο λαός και η κυβέρνηση στα κρύα του λουτρού!”.

Η αυριανή ημέρα; “Το μεγάλο χαστούκι στον Τσίπρα! Θα πάει στις Βρυξέλλες. Θα του πουν ή δέχεστε την πρόταση ή δραχμή!”. Πού κλίνει όμως ο ίδιος περισσότερο; “Στο ότι θα του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι, εξαιτίας των παθογενειών μας, του κομματικού κράτους και των ρουσφετιών. Δεν θα είναι διατεθειμένοι οι Ευρωπαίοι να δώσουν λεφτά στην Ελλάδα, με αυτές τις μεγάλες αποκλίσεις από τα άλλα αναπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη”.

Αν ήταν στη θέση του ίδιου του πρωθυπουργού ο κ. Λεβέντης είναι σίγουρο ότι θα υπέβαλε την παραίτησή του προς σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. “Μετά θα προσπαθούσα να διαπραγματευτώ για δύο μήνες προς το βέλτιστο αποτέλεσμα. Σε ποια βάση; Στη βάση της ελπίδας για εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και προκειμένου, η νέα κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί υπό άλλους όρους, με άλλα δεδομένα και κριτήρια. Η οικουμενική ουσιαστικά θα λειτουργούσε μόνο προς όφελος των τραπεζών. Για να ανοίξουν επιτέλους και προκειμένου, να κερδίσουμε χρόνο, να επανέλθει στοιχειωδώς η ηρεμία. Αυτή είναι η πρόταση του Βασίλη Λεβέντη και ζητώ εκλογές το Φθινόπωρο το αργότερο”. Και καταλήγει: “Αν δεν παραιτηθεί η κυβέρνηση, θα ψάχνει ηλίθιες λύσεις, μεταξύ των οποίων και το ‘φάγωμα’ των καταθέσεων”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και συμπληρώνει: “Κούρεμα το λέτε εσείς, αλλά έρχεται κυριολεκτικό φάγωμα, μην το κρύβετε από τον κόσμο. Ο ελληνικός λαός έψαχνε πάντα να βρει αντίθεση με τους ξένους. Εγώ περπατάω ανάμεσα στον κόσμο και ξέρω. Είχαν όλοι μασήσει το παραμύθι ότι φταίει η Γερμανία και η Μέρκελ για όλα τα δεινά μας. Δεν έβλεπαν ότι το πρόβλημα ήταν ο Καραμανλής, ο Σημίτης, ο Παπανδρέου και οι άλλοι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα