Λεβέντης: Θα μπορούσα να είμαι στη θέση του Καμμένου, να έχω 5 υπουργεία

ATHENS, GREECE - 2015/10/07: Greek Prime Minister Alexis Tsipras (left) greets Vassilis Leventis (right) during the " Vote for Confidence at Parliament" where 155 voted yes and 144 voted no,  while only one legislator was absent. (Photo by George Panagakis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
ATHENS, GREECE - 2015/10/07: Greek Prime Minister Alexis Tsipras (left) greets Vassilis Leventis (right) during the " Vote for Confidence at Parliament" where 155 voted yes and 144 voted no, while only one legislator was absent. (Photo by George Panagakis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images) LIGHTROCKET VIA GETTY IMAGES

"Ο κ. Τσίπρας μου πρότεινε πέντε υπουργεία και το απέρριψα" ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε εκπομπή, ενώ εκτίμησε πως τον Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές

"Ο κ. Τσίπρας μου πρότεινε πέντε υπουργεία και το απέρριψα" ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό».

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης η πρόταση του έγινε "απευθείας, και όχι μέσω του Αλέκου Φλαμπουράρη". "Θα μπορούσα τώρα να είμαι στη θέση του Καμμένου, να έχω πέντε υπουργεία" πρόσθεσε.

 

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε πως η κυβέρνηση "ροκανίζει" χρόνο και πως "τον Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές". Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός, αποκάλυψε ότι "ο κύριος Τσίπρας κυνηγούσε την...  κυρία Βαγενά στους διαδρόμους για να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο".

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα με αυτά την κυβέρνηση. "Όση μετάλλαξη και αν έχει υποστεί ο Τσίπρας δεν θα πείσει", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο δημοσιονομικός κόφτης "είναι πρόστιμο για την έλλειψη αξιοπιστίας". "Δεν είναι ηλίθιοι οι ευρωπαίοι ,θα παρακολουθούν τα πάντα", τόνισε.

Επίσης, δήλωσε ότι "είναι πρακτικά αδύνατο να συνεργαστώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν συνεργαστώ μαζί του, δεν θα μπορώ να βγω από το σπίτι μου. Αν περιμένει ο κύριος Μητσοτάκης βοήθεια από μένα δεν θα την έχει" . Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την Χαριλάου Τρικούπη και την Φώφη Γεννηματά, καθώς όπως είπε "το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα σκανδάλων".

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ.Λεβέντης είπε πως αν ήταν στην Βουλή τον περασμένο Αύγουστο δεν θα ψήφιζε το τρίτο μνημόνιο.

 

Η αξιολόγηση των Ευρωπαίων ήταν δωρεά στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα και το νέο μείγμα μέτρων που έρχεται μετά το Eurogroup της 24ης Μαϊού, ο κ.Λεβέντης υποστήριξε ότι "η αξιολόγηση ήταν δωρεά των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα! Έξι χρόνια τώρα τους κοροϊδεύουμε και δεν έχουμε κάνει καμία μεταρρύθμιση. Υπό αυστηρά κριτήρια, δεν δικαιούμασταν να πετύχει η αξιολόγηση".

Παράλληλα, υποστήριξε πως το σχέδιο για να βγει η χώρα από την κρίση είναι: "ευρώ, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις", ενώ αναφερόμενος στο δημόσιο είπε: "Θα απέλυα τους αργόμισθους από το δημόσιο, δεν τους λυπάμαι! Ο αργόμισθος στο δημόσιο είναι νεκρό φορτίο που αυξάνει τα έξοδα του κράτους".

Δεν πήραμε χαμπάρι τα περί offshore

Ερωτώμενος για το ζήτημα της διάταξης σχετικά με τις "offshore" στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε την προηγούμενη Κυριακή, ο κ.Λεβέντης είπε πως "δεν πήραμε χαμπάρι τα περί offshore, όταν ψηφίζαμε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ένωση Κεντρώων, Λεβέντης
SHARE:

24Media Network