Συνέντευξη Τύπου Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ: Εκλογές χθες. Δεν συνεργάζομαι με Σαμαρά – Βενιζέλο

Συνέντευξη Τύπου Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ: Εκλογές χθες. Δεν συνεργάζομαι με Σαμαρά – Βενιζέλο
79η ΔΕΘ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ MotionTeam

Εκλογές εδώ και τώρα ζητά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Τι ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ (Vid)

“Ζητάμε εκλογές χθες”, σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως μόνο με μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να έχει ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη.

Αναφορικά με τις επικρίσεις για την παροχολογία, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως είναι προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει κάποιοι να μιλούν για παροχές.

“Είναι παροχή να έχουμε σχέδιο ώστε να μην έχουμε ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα γύρω μας; Ή μήπως είναι παροχή το να ξεφύγουμε από αυτή τη ζούγκλα του ΕΝΦΙΑ και να τον αντικαταστήσουμε από έναν δίκαιο φόρο;” υπογράμμισε.

“Δεν μοιράσαμε υποσχέσεις. Καταθέσαμε ένα σχέδιο που έχει αναπτυξιακή λογική. Ας μας πουν αυτοί που μας κατακρίνουν ένα σχέδιο για να ξεφύγουμε από την κρίση.

Μας είπαν ότι θα φύγουμε από την κρίση με τις μεγάλες επενδύσεις. Πού είναι αυτές; Εμείς δεν διατυπώσαμε το πρόγραμμα που θα θέλαμε, αλλά αυτό που μπορούμε, συνυπολογίζοντας τις δυσκολίες που αφορούν την πραγματική οικονομία”, παρατήρησε.

Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου

Σε ερώτηση για τη δήλωση της κ. Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας τη χαρακτήρισε “συγκλονιστική” και αποκάλυψε ότι και ο ίδιος δέχθηκε απειλές:

“Παρόμοιες απειλές, δέχθηκα και εγώ το 2012, όταν μου είπαν “έλα να μας βρεις για να μας φορολογήσεις”. Βέβαια, αυτός που το είπε βρέθηκε στη φυλακή”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δεν είναι λύση ο δανεισμός

Ο Αλέξης Τσίπρας, επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια άλλη λογική που θα φέρει πίσω την ανάπτυξη. “Προκαλώ τους πολιτικούς μας αντιπάλους να μας εξηγήσουν με ποιον τρόπο μπορούν να βγάλουν τη χώρα από αυτή τη δυσμενή θέση”.

Ερωτηθείς για νέο δανεισμό και τα δάνεια του ΔΝΤ, υποστήριξε πως ο δανεισμός δεν είναι λύση. “Η χώρα έχει συσσωρεύσει δάνεια το ένα πάνω στο άλλο και βυθίζεται στην ύφεση.

Βλέπουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Εμείς εξηγήσαμε ότι έχουμε καταστρώσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που δεν βασίζεται στη λογική ότι κάποιος θα μας δανείσει χρήματα αλλά με αναδιανομή που θα γίνει από τα ήδη υπάρχοντα κεφάλαια.

Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν

Η λογική μας είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέος πλούτος. Μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από την κρίση”.

Επισημαίνοντας πως δεν έχουμε μόνο κοινωνική και οικονομική κρίση, αλλά και αξιοπιστίας, σημείωσε πως πρέπει να συμβάλλουν όλοι μαζί και οι πολίτες να μπουν σε μια άλλη λογική.

“Πολλοί πριν από εμένα μίλησαν για τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Έχουμε έναν δημόσιο τομέα που πρέπει να γίνει πιο αξιοκρατικός. Να σταματήσει το πελατειακό κράτος.

Βεβαίως και οι ίδιοι οι δημόσιο λειτουργοί να συνειδητοποιήσουν ότι είναι λειτουργοί. Οι αναγκαίες θεσμικές τομές έχουν να κάνουν με αυτό που ονομάζουμε εμβάθυνση της δημοκρατίας και του κοινωνικού ελέγχου.

Αυτός ο περιβόητος νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να αλλάξει. Έχουμε μια κοινοβουλευτική σύνθεση που βρίσκεται σε απόλυτη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση”.

“Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ούτε να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει αλλά τι κάνει ο κ. Σαμαράς. Ότι είχαμε να πούμε το είπαμε”, υπογράμμισε ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του.

“Η επιθετική διαπραγμάτευση θα έπρεπε να απασχολεί όχι μόνο εμάς αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση. Τις θέσεις που διατυπώνουμε εδώ τις διατυπώνουμε και σε όλα τα διεθνή φόρα.

Κανένας δεν με διέκοψε λέγοντάς μου ότι αυτά που λέω θα μας βγάλουν έξω από την ΕΕ”.

“Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε σημαντικά τους πόρους προς την αυτοδιοίκηση. Μπορούμε να πλησιάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θέλουμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στους αιρετούς θεσμούς και τους πολίτες. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τις συνθήκες της πολιτικής ζωής”.

“Όσοι νομίζουν ότι θα βρίσκονται σε ασυλία και το απυρόβλητο, γελιούνται. Βιώνουμε ένα εθνικό δράμα και δεν μπορούν κάποιοι να συνεχίζουν ανενόχλητοι να κερδίζουν βγάζοντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Κατανοούμε ότι υπάρχει και μια αντικειμενική δυσκολία γιατί υπάρχει και ένα διεθνές πλαίσιο που δίνει κάλυψη σε αυτές τις εταιρείες. Να γίνει ένα μητρώο επιτέλους των offshore εταιρειών και να προχωρήσουμε στην άμεση εκταμίευση φόρων.

Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν”.

Η κινδυνολογία δεν είναι ούτε για τα μικρά παιδιά

“Η σημερινή κυβέρνηση επιμένει να ντροπιάζει τον ελληνικό λαό, παίρνοντας θέση ενάντια στα συμφέροντά μας”, υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την ύπαρξη Plan B, επισήμανε πως δεν έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό. “Ερχόμαστε να δώσουμε ένα σχέδιο ρεαλιστικό που διατυπώνουμε σε όλα τα διεθνή φόρα. Η μονότονη απάντηση της κυβέρνησης που επιλέγει να είναι ουραγός της κυρίας Μέρκελ στην Ευρώπη είναι ένα επιχείρημα που αφορά το χθες και όχι το σήμερα. Όπως έλεγε μια διαφήμιση “last year”. Οι κινδυνολογίες δεν είναι ούτε για τα μικρά παιδιά προκειμένου να φάνε το φαγητό τους”.

Ερωτηθείς για την επικείμενη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, επισήμανε πως δεν έχει να κάνει τόσο με το πρόσωπο. “Το θέμα της προεδρικής εκλογής έχει να κάνει με το μείζον θέμα της συνέχειας ή μη πολιτικής που βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα.

Ο κ. Σαμαράς θέλει να κρατηθεί γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Δεν έχει καμία σημασία να μιλάμε για πρόσωπα. Ο ΠτΔ θα εκλεγεί από την επόμενη Βουλή και θα πρέπει να συγκεντρώνει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση”.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως το πρόβλημα είχε εντοπιστεί πριν από το Μνημόνιο. “Σήμερα οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν μειωθεί δραματικά. Δεν αιθεροβατούμε. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε να τους σπρώξουμε στην απασχόληση ώστε να υπάρξει εισροή στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μιλήσαμε για την ανάγκη εξεύρεσης νέων πόρων και όχι να εκποιηθεί η δημόσια περιουσία από το ΤΑΙΠΕΔ”.

Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για ανατροπή της κυβέρνησης

“Επιλέγουμε τον δημοκρατικό δρόμο για μια πολιτική ανατροπή που είναι αναγκαία. Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα και περιθώριο για να υπάρξει ανατροπή αυτής της κυβέρνησης”, υπογράμμισε.

“Δεν αρκεί κανείς να δυσανασχετεί. Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ο ελληνικός λαός βρέθηκε στις επάλξεις με πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις. Αυτές οι αντιστάσεις θα πρέπει να διευρυνθούν ώστε να μη γίνεται η αγανάκτηση κατάρα αλλά να γίνει αγωνιστική κινητοποίηση”.

Ερωτηθείς για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, επισήμανε πως υπάρχουν θεσμοί για την αναγκαία συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. “Αυτοί οι θεσμοί δεν λειτουργούν. Όχι όμως με δική μας ευθύνη. Κρίσιμα θέματα τα χειρίζεται ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Σαμαρά χωρίς να ενημερώνεται το ελληνικό κοινοβούλιο”.

“Στη στάση του κ. Βενιζέλου σηκώνω τα χέρια ψηλά. Έτρεξε να αναγνωρίσει την κυβέρνηση με τη συμμετοχή νεοναζί στην Ουκρανία. Με τη θέση μας και τις αξίες μας είμαστε ανοιχτοί σε αυτή τη συνεννόηση”.

“Απευθυνόμαστε στο σύνολο του ελληνικού λαού. Διεκδικούμε ποσοστά που θα οδηγήσουν σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κατανοούμε πως όλος αυτός ο κόσμος δεν έχει ασπαστεί τις ιδέες και τις απόψεις της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Προτείνουμε λύσεις ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές. Αυτό έχει μια μεγάλη αξία από μόνο του. Εμείς έχουμε πλήρη επίγνωση ότι προκειμένου να βρούμε μια λύση βιώσιμη για τον ελληνικό λαό πρέπει να συγκρουστούμε στην Ευρώπη. Πρώτα πρέπει να συγκρουστείς για να φτάσεις σε έναν συμβιβασμό”.

“Σε ό,τι μας αφορά είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που ό,τι λέω έξω λέω και μέσα”.

Έχουμε καλύτερη στρατηγική

“Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά ότι έχουμε καλύτερη στρατηγική. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζεται ως μια δύναμη που θα φέρει την αλλαγή στην Ευρώπη.

Ο κ. Σαμαράς για να γίνει πρωθυπουργός έκανε μία συμφωνία τότε στις Κάννες. Αυτή η συμφωνία τον έκανε να τα ξεχάσει όλα.. και το Ζάππειο 1 και το Ζάππειο 2″.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της φοροδιαφυγής, είναι φανερό ότι υπάρχει θέμα πολιτικής βούλησης. Γιατί δεν προχωρούν οι έλεγχοι στις λίστες; Γιατί υπάρχει ένα λόμπι που απαιτεί από τις κυβερνήσεις να μην προχωρήσει στα αυτονόητα. Το λόμπι αυτό θα τελειώσει”.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση χώρας που να μπορεί να ορθοποδήσει με τέτοιο χρέος. Ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται. Δεν βγαίνουν αυτά τα μεγέθη. Η ευρωπαϊκή περιφέρεια δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εξαΰλωση. Βρίσκουμε συμμαχίες και για αυτό πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε περισσότερα.

Με 26% ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην τα καταφέρει. Χρειάζεται μεγάλη πλειοψηφία και κοινωνική συναίνεση”.

“Όταν κάποιος έχει κέρδος, πρέπει να φορολογείται. Η υπερφορολόγηση είναι αθλιότητα. Η Αριστερά λέει δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών”.

Μια ΕΡΤ στα ξένα πρότυπα

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ, επισήμανε πως έχουν επεξεργαστεί ένα σχέδιο που θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

“Δεν θα είναι μια ΕΡΤ που θα ελέγχεται από την κυβέρνηση, αλλά από τον ελληνικό λαό που θα κρίνει και το παραγόμενο προϊόν. Μια ΕΡΤ στα ξένα πρότυπα. Ταυτόχρονα δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τις επιλογές που έξω από κάθε λογική έχει κάνει η κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά.

Σε αυτόν τον σχεδιασμό, τον βασικό πυρήνα των ανθρώπων που αντιστέκονται όχι απλά θα τον συνυπολογίσουμε, αλλά θα είναι συμμέτοχος και θα λάβει μέρος στην ευθύνη και στη συναπόφαση”, υπογράμμισε.

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε ότι είναι παράλογος, δεν διορθώνεται και καταργείται. “Δεν θα φορολογήσουμε κανέναν με πλασματικές αξίες. Με την εμπορική αξία πρέπει να φορολογηθεί. Πρέπει να υπάρξει προσαρμογή στις πραγματικές αξίες για να είναι δίκαιη η φορολόγηση.

Η λογική μας είναι να απαλλάξουμε τους μικρομεσαίους από τους φόρους και όχι τους πλούσιους. Από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας υπολογίζουμε ότι θα έχουμε απώλεια 2 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες πολίτες έχουν φιλότιμο. Εδώ βρισκόμαστε σε μια εξωφρενική λογική των κυβερνώντων.

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει να πληρώσει”.

“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποκτήσει ξανά αγροτική βιομηχανία”, υπογράμμισε ερωτηθείς για εργοστάσια ζάχαρης.

Υπογράμμισε ακόμα πως η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα προχωρήσει στην πατρίδα μας. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ επισήμανε ότι δεν θα προχωρήσει το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ.

Με εκπλήξεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς ποια πρόσωπα θα επιλέξει σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης, υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρχει ευέλικτο σχήμα. “Το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Σίγουρα εκπλήξεις θα υπάρχουν”.

Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατακτήσει την αυτοδυναμία, επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασίες είτε με δυνάμεις που είναι εντός είτε με δυνάμεις εκτός Βουλής. “Θα ανοίξουμε τα ψηφοδέλτιά μας. Επιδιώκουμε την πλειοψηφία στη Βουλή αλλά η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι η πιο πολωμένη.

Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτούς που μας οδήγησαν εδώ. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Συγκυβέρνηση με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο δεν θα κάνουμε. Δεν θα υπογράψουμε εμείς συμφωνητικά για να γευτούμε ορισμένες ώρες τη γλύκα της εξουσίας. Εμείς είμαστε από άλλο ανέκδοτο”.

“Το πρόγραμμά μας αφορά και παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την άρση της καταστολής της οικονομίας. Η διαπραγμάτευση είναι κρίσιμη.

Αν γίνει πρωθυπουργός δεν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους υπαλλήλους της τρόικας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

“Ποια τρόικα; Δεν υπάρχει τρόικα”, αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε την τρόικα ένα “μόρφωμα” που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σε ερώτηση για το πρώτο τετ α τετ που θα έχει με την κ. Μέρκελ, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν θα γοητευθεί ο ίδιος ή εκείνη από αυτόν και παρατήρησε: “Εγώ δεν θα παίξω τον ρόλο του κ. Σαμαρά, δεν θα της ζητήσω να δείξει επιείκεια.

Εγώ θα πάω στη Σύνοδο Κορυφής όπου όλοι οι ηγέτες είναι ισότιμοι. Δεν θα της αναγνωρίσω τη δυνατότητα να δείξει επιείκεια και οίκτο για την Ελλάδα.

Δεν θεωρούμε ότι έχουμε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ε.Ε. που θα μας κάνουν και έξωση. Δεν θα είναι μια αντιπαράθεση Ελλάδας-Γερμανίας στο εθνικό στάδιο του Βερολίνου, με στημένο διαιτητή, τον κ. Σόϊμπλε”.

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν δεν συμφωνήσουν οι εταίροι, έκανε λόγο για “τρομολαγνικά σενάρια” και υπογράμμισε: “Εγώ τα ίδια λέω παντού και κανείς δεν μου έδειξε το δρόμο της εξόδου”.

“Δεν θα είναι μια αντιπαράθεση Ελλάδας – Γερμανίας με διαιτητή στημένο. Θα είναι μια αντιπαράθεση που στη μία πλευρά θα είναι οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και στην άλλη αυτοί που επιμένουν σε αυτές τις πολιτικές.

Ανοίγουν πόρτες της συζήτησης και του διαλόγου. Πώς θα λειτουργήσουμε αν υπάρξουν δυσκολίες, θα πράξουμε με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Το μεταναστευτικό αποτελεί θέμα ισχυρής διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη.

Πια συνειδητοποιούν όλοι ότι η πολιτική των κλειστών συνόρων είναι αδιέξοδη και μη αποτελεσματική. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Σύντομα θα δείτε και διεθνείς πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε για το θέμα αυτό”.

Η μεγάλη, όπως σημείωσε, πληγή είναι η διαρροή των “ελληνικών μυαλών” στο εξωτερικό. “Τα δημόσια πανεπιστήμια έχουν απαξιωθεί. Χρειάζεται να τους ξαναδώσουμε αξία και προσανατολισμό”.

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές σημείωσε πως θέλουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους. “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια δυναμική θριάμβου στις δημοσκοπήσεις”.

“Ας μας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης αν είναι της λογικής ό,τι περισσεύει παίρνουμε ένα δρεπάνι και το κόβουμε. Δεν πιστεύουμε ότι οι απολύσεις θα κάνουν τον δημόσιο τομέα αποδοτικότερο. Το ελληνικό δημόσιο δεν ήταν ποσοτικά υπέρογκο αλλά ανορθολογικά δομημένο σε μια λογική πελατειακών σχέσεων”.

“Δεν μπορεί κανείς να απομονώνει τον εαυτό του από τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Όποιος αποκλείσει τον εαυτό του, θα κάνει ζημιά πρωτίστως στον εαυτό του”.

Ερωτηθείς για την αύξηση των δυνάμεων της άκρας δεξιάς, επισήμανε πως το φαινόμενο είναι εξηγήσιμο. “Η Ευρώπη δεν είναι κάτι θελτικό για τους λαούς. Ως εκ τούτου πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε στην επανεπόαση του αυγού του φιδιού”.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ του Σαββάτου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε μεταξύ άλλων κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επιβολή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, δωρεάν ρεύμα για περίπου 300.00 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων για συντάξεις έως 700 ευρώ και πρόγραμμα για τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας.

Ζήτησε επίσης «άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης» με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, «ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου και περίοδο χάριτος στην εξυπηρέτησή του. Τόνισε επίσης το μνημόνιο θα είναι άκυρο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής νίκης του κόμματός του και ότι θα αντικατασταθεί από Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα