Προσκλητήριο Βενιζέλου για εκλογική νίκη

Προσκλητήριο Βενιζέλου για εκλογική νίκη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ--ΦΩΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Στόχος του ΠΑΣΟΚ η νίκη στις εθνικές εκλογές όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Άφησε αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε στη συνέντευξη Τύπου (Vids)

Λίγες μόνο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε σε συσπείρωση, ενώ τάχθηκε κατά της συγκυβέρνησης.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εθνικών εκλογών, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είναι η πρωτιά.

“Η πρόκληση ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ γιατί θέλουμε να επικοινωνήσουμε με όλους τους Έλληνες που βιώνουν την κρίση και διαμαρτύρονται”, τόνισε.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως σημείωσε, πρέπει να ξαναγίνει άξιο του θεσμικού του ρόλου μέσα στο πολιτικό σύστημα, μέσα στην κοινωνία.

Ευχαρίστησε εκ νέου τον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως είναι ουσιαστικό. Στόχος, όπως τόνισε, είναι η νίκη στις εκλογές, σημειώνοντας πως πρέπει να διαμορφωθεί η έξοδος από την κρίση.

“Έχει σημασία το σύνθημά μας. Την Κυριακή αρχίζουμε”, υπογράμμισε. “Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή και ελπίζω ότι θα είναι μια καθαρή απάντηση που δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Νομίζω ότι θα είναι μια θετική απάντηση”, προσέθεσε.

Οι εκλογές, όπως ανέφερε, αποτελούν άσκηση ετοιμότητας για το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως θα γίνει καταγραφή των εκλογικών του δυνάμεων. Σημείωσε μάλιστα πως η πόρτα του κόμματος είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να τη διαβεί.

“Η κρίση που περνάει η χώρα και η παράταξη οδήγησε ένα μεγάλο αριθμό στελεχών να συσπειρωθεί στην υποψηφιότητά μου και δείχνει ότι έχουμε αίσθηση των καταστάσεων. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει η διαδικασία. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείξει ότι υπάρχει και πρέπει να καταγράψουμε τις δυνάμεις μας. Πρέπει να προσεγγίσουμε τους πολίτες”, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα επισήμανε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν συμβολικής ή υλικής βίας.

“Τα έχουμε ζήσει σε συγκεντρώσεις όπου είχαμε προπηλακισμούς. Η πολιτική διαφωνία είναι θεμιτή και ευπρόσδεκτη. Η δημοκρατία βασίζεται στον διάλογο. Το όριο είναι η βία”, συμπλήρωσε.

Όχι στα “κόμματα της δραχμής”

Ανέφερε ότι πρέπει να ανοιχτεί πόλεμος στη δημαγωγία και την υποκρισία. Ο κόσμος, συνέχισε, έχει μία ακατάληπτη ευφυΐα και με αυτήν θα κρίνει και θέλει να του προσφέρεις τη βεβαιότητα της εξόδου από την κρίση.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, σημείωσε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές είναι η νίκη. “Το πώς θέλουν να κυβερνηθεί ο τόπος θα το απαντήσουν οι πολίτες στις εκλογές”, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες που οδηγήθηκε η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προχώρησε σε σύγκριση ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα.

“Θα μπορούσαν οι εταίροι μας να τα έχουν αντιληφθεί νωρίτερα. Νομίζω ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο φάσεις είναι σαφείς. Είχαμε μια αμφιθυμία ως κόμμα, ως κοινωνία και οι διαρθρωτικές αλλαγές ξεσπούσαν με οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις”, σημείωσε.

Παραδοχή λαθών και παραλήψεων

“Έγιναν λάθη, παραλείψεις. Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά και από ένα σημείο και μετά δρομολογήθηκε η σωστή στρατηγική που αποδίδει καρπούς. Το Μνημόνιο δεν είναι το τέλος της κρίσης.

Η δανειακή σύμβαση είναι μία αναγκαστική πράξη για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά αναγκαία πράγματα που θα έπρεπε να τα έχουμε εφαρμόσει από καιρό. Η δανειακή σύμβαση δεν είναι το προϊόν της ψυχής μας, αλλά είναι αναγκαία”, υπογράμμισε.

Αιχμές κατά Σαμαρά και Νέας Δημοκρατίας

Αυτό που ενοχλεί είναι να έχεις συμπράξει και να λες ότι εσύ θα ήθελες να έχουν ληφθεί καλύτερες αποφάσεις, σημείωσε, αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. “Πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες”, τόνισε.

“Το βρίσκω τραγικό και υποκριτικό γιατί ξέρουν οι φίλοι μας στη Νέα Δημοκρατία πώς λήφθηκαν οι αποφάσεις”, υπογράμμισε.

“Γνωρίζω πολύ καλά τι τραβάει κάθε Έλληνας. Γνωρίζω τι σημαίνει ύφεση στην επιχείρηση, στο νοικοκυριό, στην ανεργία. Τι σημαίνει να έχεις πρόβλημα στον τουρισμό λόγω των επεισοδίων και της δυσφήμισης. Τι τραβάει ο κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Η χώρα είναι για πέντε χρόνια σε ύφεση. Το λέει αυτό ο Αντώνης Σαμαράς και δεν κάνει έτσι να μετρήσει με τα δάχτυλά του ότι κάποια από αυτά τα χρόνια κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα”, τόνισε σε άλλο σημείο.

Με Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια

“Η 18η Μαρτίου για εμένα είναι ένα πανηγύρι το οποίο το δικαιούται το ΠΑΣΟΚ γιατί δώσαμε μία μάχη, έχοντας συνείδηση των ευθυνών μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένα στοιχείο της ιστορίας και της φυσιογνωμίας που θα αξιοποιηθεί στο έπακρο. Θα κοσμήσει και τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ”, ανέφερε.

Δεν μπορούμε να συμπράξουμε με τον δεξιό ή ακροδεξιό τυχοδιωκτισμό ούτε με τα κόμματα της δραχμής. Υπάρχει και η εκδοχή μιας συμπαθούς Αριστεράς που δεν ανοίγει μέτωπα. Αυτές οι συμπεριφορές δεν εναρμονίζονται με τις ανάγκες της πατρίδας.

Παραίτηση μετά την εκλογή

“Δεν θα πάψω να στηρίζω την κυβέρνηση μέχρι τη διάλυση της Βουλής”, σημείωσε, τονίζοντας πως μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών.

“Οδηγήσαμε τη χώρα στην απόλυτη ταπείνωση με μία δυναμική χρέους που οδηγούσε στην εθνική απογύμνωση”, υπογράμμισε. Διαμορφώσαμε μία ψευδαίσθηση, μία πλαστή ευφορία, μία φούσκα”, συμπλήρωσε.

“Τώρα υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας και πρέπει να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Πρέπει να αποφύγουμε το λάθος της δημαγωγίας. Είναι σκανδαλώδες να εμφανίζονται ως σωτήρες της χώρας αυτοί που έχουν την πιο νωπή ευθύνη για το κατάντημα της χώρας, ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα