Λιβύη: Την Πέμπτη στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής του Χάφταρ

Λιβύη: Την Πέμπτη στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής του Χάφταρ
Ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ AP

Στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της λυβικής Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ (Agila Saleh Issa Gwaider), κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο της Βουλής θα διεξαχθεί στον απόηχο της καταψήφισης από τη λιβυκή Βουλή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της κυβέρνησης «εθνικής συμφιλίωσης» της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη.

Ο πρέσβης της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης στην Αθήνα, θεωρείτο άλλωστε “Persona non grata”, καθώς το τελεσίγραφο από το Ελληνικό ΥΠΕΞ τελείωσε.

Ο Νίκος Δένδιας, και πάντα σε σχέση με την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης διεμήνυσε από τις 2 Δεκεμβρίου πως αν “εάν δεν μας φέρει τη συμφωνία την Παρασκευή, θα φύγει” στέλνοντας σαφές μήνυμα στην χώρα του, και εν τέλει η ανακοίνωση για την απέλασή του κοινοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version