Λογαριασμούς, ακίνητα και Πόθεν Έσχες του Παπαντωνίου εξετάζει η Προανακριτική

Λογαριασμούς, ακίνητα και Πόθεν Έσχες του Παπαντωνίου εξετάζει η Προανακριτική
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, απευθύνει ομιλία στην ειδική εκδήλωση με θέμα: «Αποτύπωση της κρίσης: προτάσεις για την έξοδο» που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ), τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009. (EUROKINISSI // ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Η δικαιοσύνη διαβίβασε στη Βουλή τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για ελλιπή Πόθεν Έσχες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Εκκρεμεί ακόμη το ζήτημα της αρμοδιότητας της Προανακριτικής.

Στοιχεία που επιδιώκεται να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος εξετάζουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής τα οποία διερευνούν την εμπλοκή του Γιάννου Παπαντωνίου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων της περιόδου 2001-2004.

Η ελληνική δικαιοσύνη διαβίβασε στην Προανακριτική, κατόπιν αιτήματός της, τρεις δικαστικές αποφάσεις, της περιόδου 2015-2017, που αφορούν την καταδίκη του Γιάννου Παπαντωνίου για ανακριβείς δηλώσεις  «Πόθεν ‘Εσχες» της περιόδου 2008, 2009, 2010. Μάλιστα, η Προανακριτική ζήτησε να της αποσταλούν και άλλα έγγραφα που αφορούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου καθώς και στοιχεία της περιουσιακής κατάστασής του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί του κ. Παπαντωνίου δεν έχουν συνδεθεί ακόμη με την υπουργική θητεία του Γιάννου Παπαντωνίου στο Πεντάγωνο και με τις προμήθειες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Κατόπιν αυτών θεωρείται πιθανό η Προανακριτική να δηλώσει αναρμόδια για το θέμα και να παραπέμψει όλα τα στοιχεία για τον Γιάννο Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα