Λοβέρδος: Δεν τους βγαίνουν οι “Γέφυρες” κι επανέρχονται στην λάσπη

Λοβέρδος: Δεν τους βγαίνουν οι “Γέφυρες” κι επανέρχονται στην λάσπη
Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός Υγείας ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για την υπόθεση Novartis, μίλησε όμως για "πλεκτάνη" εναντίου του και κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι "έδωσε την εντολή και κάλυψε πολιτικά την σκευωρία". "Είμαι στο στόχαστρο μίας ομάδας πολιτικών κακοποιών για ψήφους" είπε χαρακτηριστικά.

«Αφού δεν τους βγαίνουν οι «Γέφυρες» επανέρχονται στην λάσπη, είμαι στο στόχαστρο μίας ομάδας πολιτικών κακοποιών για ψήφους» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την συζήτηση του αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας του για να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας από την φαρμακοβιομηχανία Novartis. Ο πρώην υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «πρώτος εγώ ψηφίζω την άρση της ασυλίας μου για να τελειώνει η άθλια μεθόδευση εναντίον μου κι εναντίον του κόμματός μου» κι απέδωσε στην ηγετική του θέση στον χώρο της αντιπολίτευσης τα κίνητρα της «πλεκτάνης» εναντίον του.

Ο Αν. Λοβέρδος κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι «έδωσε την εντολή και κάλυψε πολιτικά την σκευωρία» και σημείωσε ότι το ζήτημα αναθερμαίνεται «σε προεκλογικό χρόνο και με προαναγγελίες από μέρος του φιλοκυβερνητικού Τύπου που έχει άμεση και απευθείας ενημέρωση από συγκεκριμένες δικαστικές αρχές, όπως φαίνεται». Ο Αν. Λοβέρδος δεν απέφυγε να επαναλάβει ότι «είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός από το 1989» θυμίζοντας ότι έχει κατηγορηθεί κι ως «δολοφόνος» για την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών.

«Ψευδοθεωρία» η διάκριση των αδικημάτων σε αδικήματα κατά την άσκηση κι επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων

Ο Αν. Λοβέρδος χαρακτήρισε την διάκριση των υπουργικών αδικημάτων σε αδικήματα κατά την άσκηση κι επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων «ψευδοθεωρία» που «παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα», ενώ απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ διάθεση για δύο μέτρα και σταθμά, καθώς εφάρμοσε την μη διάκριση για να μην αρθεί η ασυλία των Παύλου Πολάκη και του Πάνου Καμμένου.

Ο Αν. Λοβέρδος χαρακτήρισε και πάλι «κουκουλοφόρους» τους προστατευόμενους μάρτυρες κι αναφέρθηκε στην τελευταία κατάθεση που έγινε εναντίον του. Συγκεκριμένα, ο Αν. Λοβέρδος παρατήρησε ότι «στο τέλος του 2018 θυμήθηκε ο ψευδομάρτυρας ότι ενημέρωσα κρυφά την Novartis ότι θα γίνει κούρεμα ομολόγων» υπογραμμίζοντας ότι η ενημέρωση αυτή υποτίθεται ότι έγινε το 2010, αν και το κούρεμα των ομολόγων έγινε το 2012.

Όλες οι αποφάσεις μου ήταν νόμιμες, υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και των χρημάτων του Ελληνικού λαού

Ο Αν. Λοβέρδος αναφέρθηκε εκ νέου στην ουσία της υπόθεσης Novartis σημειώνοντας ότι «όλες οι αποφάσεις μου ήταν νόμιμες, υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και των χρημάτων του Ελληνικού λαού». Ο Αν. Λοβέρδος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φάρμακο Gilenya, το οποίο κατ’ εξαίρεση ενέταξε στα νοσοκομειακά φάρμακα γιατί αντικαθιστούσε διήμερη νοσηλεία.

Να κατονομαστεί ο Ρασπούτιν

Ο Αν. Λοβέρδος επισήμανε ότι ο ίδιος κι η οικογένειά του ελέγχεται για την υπόθεση Novartis επί 2,5 χρόνια, αλλά ακόμα και σήμερα τα ίχνη είναι «ανύπαρκτα ίχνη». Ο Αν. Λοβέρδος κατηγόρησε τις διωκτικές αρχές ότι «τα ξέρουν αυτά και τα έχουν αποκρύψει». Ο Αν. Λοβέρδος ζήτησε να κατονομαστεί ο περίφημος «Ρασπούτιν» και κυρίως αν είναι υπουργός, καθώς και να κατατεθούν οι αναφορές εισαγγελέων που ασχολούνταν με υποθέσεις διαφθοράς και παραιτήθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version