Λυκούδης για δημοψήφισμα: “Δεν συναθροίζεται η πρότασή μας με αυτές των άλλων κομμάτων”

Λυκούδης για δημοψήφισμα: “Δεν συναθροίζεται η πρότασή μας με αυτές των άλλων κομμάτων”
Ο βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπυρος Λυκούδη καταθέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων, σχετικά με την αντιμετώπιση των τιμών των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Κατατέθηκε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα σχετικά με τη "μικρή η ΔΕΗ". Γιατί δεν υπήρξε κοινή πλεύση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι βουλευτές του κόμματος δεν υπογράφουν

Με τις υπογραφές 11 βουλευτών κατατίθεται στην ειδική γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Την πρόταση δεν υπογράφουν ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Αικατερίνη Μάρκου ( ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα).

Με δήλωσή του, ο Σπύρος Λυκούδης, που υπογράφει την πρόταση, αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ ορθώς δεν προχώρησε στη συνυπογραφή κοινής πρότασης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει όμως ότι η ξεχωριστή πρόταση του κόμματος του δεν νομίζει ότι μπορεί να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν τελείως διαφορετικό επί της ουσίας σκεπτικό.

«Επιλέγει» τονίζει «να καταθέσει η ΔΗΜΑΡ σήμερα, ξεχωριστή δική της πρόταση για δημοψήφισμα. Υποστηρίζω ότι και αυτή η επιλογή δεν συμβάλλει στην εξέλιξη του θέματος με βάση τις δικές μας θέσεις. Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σύνθετο, η άποψη της ΔΗΜΑΡ πολύπλευρη, τέτοια που δεν νομίζω ότι μπορεί να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν τελείως διαφορετικό επί της ουσίας σκεπτικό».

Προσθέτει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφανθεί σε τόσο σύνθετο θέμα ο πολίτης με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε δημοψήφισμα και καταλήγει: «Παραταύτα, επειδή η ξεχωριστή πρόταση της ΔΗΜΑΡ αποτρέπει την εικόνα δορυφορικής σχέσης του κόμματος ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης προς τους άλλους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, προσυπογράφω την πρόταση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα