Λυκούδης: Κρατάω για τον εαυτό μου τον Μίκη όπως εγώ τον γνώρισα

Λυκούδης: Κρατάω για τον εαυτό μου τον Μίκη όπως εγώ τον γνώρισα
Φωτογραφία από παλαιότερη ομιλία για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Eurokinissi

Ο κ. Λυκούδης εξέφρασε την άποψη ότι ο αντικυβερνητισμός ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό

“Θέλω να έχω στην ψυχή μου τον Θεοδωράκη όπως εγώ θέλω, είναι η άμυνα μου. Κρατάω για τον εαυτό μου τον Μίκη όπως εγώ τον γνώρισα και όπως διέτρεξε τη δική μου νιότη. Ο άλλος ο Θεοδωράκης είναι μια άλλη ιστορία” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης. “Αν είναι δυνατόν, να μπορώ να θεωρήσω ότι μπορεί να αγγίξει είτε θετικά είτε αρνητικά ένα σύμβολο της ιστορίας της χώρας και του ελληνισμού, τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Κασιδιάρης. Θέλω να αγνοήσω οτιδήποτε είπε” πρόσθεσε.

Επιπροσθέτως, ο κ. Λυκούδης εξέφρασε την άποψη ότι ο αντικυβερνητισμός ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό, όμως σημείωσε ότι δεν θεωρεί πως άγγιξε το σύνολό του. Υπογράμμισε ότι “έμοιαζε πολύ αυτή η κινητοποίηση με κινητοποιήσεις που ζήσαμε στο παρελθόν από την ανάποδη πλευρά, ως προς την αξιοποίηση των ευαισθησιών και του θυμικού ενός κόσμου προς την κατεύθυνση πολιτικών καταστάσεων και επιδιώξεων”. Παράλληλα, σύμφωνα με το βουλευτή του Ποταμιού, αν και ο κόσμος διαδήλωσε έχοντας ορισμένες εθνικές ευαισθησίες, θεωρεί ότι δεν είναι σωστά ενημερωμένος γύρω από το Μακεδονικό και το ποιο είναι το εθνικό συμφέρον.

Τέλος, σχολίασε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι “πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κράτησε μια ευθεία γραμμή από την προηγούμενη εποχή και από τις δικές τις αντιλήψεις και απόψεις που είχε τα προηγούμενα χρόνια. (…)Είναι μέσα σ’ αυτό το το γενικότερο πλαίσιο που υπάρχει στη χώρα, κάθε ζήτημα να εσωτερικοποιείται και να πολιτικοποιείται”, ωστόσο κατηγόρησε, ταυτόχρονα, και τη στάση της κυβέρνησης με την “εν κρυπτώ” διπλωματία , αναφέροντας ότι η διαπραγμάτευση δεν άρχισε με τη συνάντηση μεταξύ του Ζόραν Ζάεφ και του Αλέξη Τσίπρα, αλλά νωρίτερα, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα