Λύση μέσα στον Μάιο θέλει το Μαξίμου

Λύση μέσα στον Μάιο θέλει το Μαξίμου
Eurogroup meeting, at EU Headquarters, in Brussels, Belgium, on January 14, 2016 / Eurogroup, , , , 14 2016. Aris Oikonomou / SOOC

Το τακτικό Eurogroup της 24ης Μαΐου διαγράφεται, πλέον ως το χρονικό όριο στο οποίο θα μπορούσαν να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αυτό που θέλει η ελληνική πλευρά είναι στη συνεδρίαση των υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης, που θα γίνει σε 10 ημέρες, να δοθεί το πρώτο θετικό σήμα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν στο Μαξίμου τις κινήσεις και τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Μαΐου πλησιάζει.

Όλη η προσοχή του οικονομικού επιτελείου έχει πέσει στο μηχανισμό των προληπτικών μέτρων, που αποτελεί το εμπόδιο μέχρι αυτή την ώρα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σχετικά με την δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ πως “στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ”’, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που έχει άριστη γνώση των διαπραγματεύσεων σχολίαζε πως, “το έχουμε κατοχυρώσει αυτό. Το έχουν καταλάβει. Είναι γελοίο να πας στην Βουλή αντί για μέτρα 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, 7 ή 9 δισεκατομμυρίων. Δεν υπάρχει αυτό. Δεν συζητάμε υπό αίρεση μέτρα ή μέτρα που θα τα πάρουμε μετά πίσω. Ξέρουν ότι δεν μπλοφάρουμε. Δεν περνάνε από την Βουλή”, επεσήμανε χαρακτηριστικά

Η ίδια πηγή ξεκαθάριζε πως “στο  Eurogroup θα πάει πακέτο χρέος και αυτόματος μηχανισμός προσαρμογής. Βελτιωμένος, ξεκάθαρος και αξιόπιστος. Κινούμαστε στο να περάσει η πρόταση μας, ο “κόφτης”.

Το τακτικό Eurogroup της 24ης Μαΐου διαγράφεται, πλέον ως το χρονικό όριο στο οποίο θα μπορούσαν να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αυτό που θέλει η ελληνική πλευρά είναι στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που θα γίνει σε 10 ημέρες, να δοθεί το πρώτο θετικό σήμα και στο τραπέζι να μπει οπωσδήποτε και το θέμα του χρέους.

Μέχρι τότε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους ομόλογούς του είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης αναμένεται να έχει βάλει το πλαίσιο της συμφωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα