Μ. Παντελή: “Στοχοποιήθηκα, για να σκεπάσουν τα δικά τους”

Μ. Παντελή: “Στοχοποιήθηκα, για να σκεπάσουν τα δικά τους”
© 2013 -

Για κατασυκοφάντηση και αναίτιο διασυρμό έκανε λόγο η πρώην συνεργάτιδα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μαρία Παντελή, που καταθέτει στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Για κατασυκοφάντηση και αναίτιο διασυρμό, που έχει υποστεί τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της, έκανε λόγο η Μαρία Παντελή, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σε μία σύντομη διακοπή της συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία καταθέτει από τις 11 το πρωί.

Η κ. Παντελή επέρριψε μεγάλες ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν η αιτία- όπως είπε- να ξεκινήσει όλη αυτή η κατασυκοφάντηση και ο διασυρμός της, κατονομάζοντάς την ως έναν από τους δέκα μεγαλοκαταθέτες, που ήταν στη «λίστα Λαγκάρντ» και του προκάλεσαν εντύπωση. Πρόσθεσε δε, ότι έχει κάνει αγωγή κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.

«Γιατί πιστεύετε ότι στοχοποιηθήκατε;» ρωτήθηκε. «Για να σκεπάσουν, ίσως, τα δικά τους» απάντησε.

Ευθύνες μεγάλες επέρριψε η κ. Παντελή και σε ΜΜΕ, καθώς πολλά από αυτά, όπως ανέφερε, «μετέδωσαν μια εντελώς διαστρεβλωμένη εικόνα, χωρίς ίχνος αλήθειας».

Η κ. Παντελή αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού των 550 εκατ. δολαρίων, όπως εμφανίζεται να είναι, ενώ σε ερώτηση γιατί άργησε να μιλήσει απάντησε: «Δεν μίλησα, γιατί θεωρούσα ότι ήταν τόσο αβάσιμα αυτά που γράφονταν που θα σταματούσαν κάποια στιγμή. Περίμενα να φύγει, όπως ήρθε, αυτή η ιστορία. Αναγκάστηκα να μιλήσω μήπως και σταματήσει αυτός ο διασυρμός. Γράψανε ότι είμαστε στο Παρίσι σε σπίτι με πισίνα. Ήρθαν να δούνε πώς ζούμε; Να διαπιστώσουνε πώς ζούμε; Τα παιδιά μου, σε δημόσιο σχολείο πάνε. Ο σύζυγός μου γυρίζει τον κόσμο με δέκα βαλίτσες για να πουλήσει γυαλιά».

Η κατάθεση της κ. Παντελή στην Προανακριτική Επιτροπή συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε αν πίσω από τον επίμαχο λογαριασμό βρίσκεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου απάντησε, χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τίποτα για Μαργαρίτα Παπανδρέου. Δεν είχαμε ιδιώτες πελάτες. Οι κινήσεις, που εγώ έβλεπα, των τραπεζικών λογαριασμών, ήταν από τράπεζα σε τράπεζα και όχι οι δικαιούχοι μεριδίων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα