Μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για το Ασφαλιστικό

Μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για το Ασφαλιστικό
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Μέρας Διεθνούς Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, με θέμα την ανεργία. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ένα καυτό διήμερο έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Απεργιακός πυρετός το Σαββατοκύριακο

Ένα καυτό 48ωρο ξεκινά σε λίγες ώρες εντός και εκτός Βουλής με την κυβέρνηση να φέρνει προς ψήφιση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αν και αρχικά το πολυνομοσχέδιο ήταν προγραμματισμένο να περάσει το κατώφλι της Βουλής αμέσως μετά το Eurogroup, ο πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως και τα πλάνα της κυβέρνησης άλλαξαν.

Η συζήτηση στη Βουλή ξεκινά στις 10 το πρωί του Σαββάτου, με την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι έτοιμη για μετωπική σύγκρουση, ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τους τόνους.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με τα εργατικά σωματεία να υπόσχονται δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ήδη, την Παρασκευή η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν δυναμική, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις του Σαββάτου αναμένεται να βρεθούν και αγρότες. Ειδικότερα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «συστήνουμε το δικό μας «αγροτικό μετερίζι» μέσα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με τα δικά μας πανό, τις σημαίες, τα αιτήματα και τα συνθήματα του αγώνα μας».

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και την Κυριακή στις 10.30 στο Σύνταγμα.

Το απεργιακό μέτωπο

Παραμένει το “λουκέτο” σε όλα τα ΜΜΜ και το Σάββατο καθώς συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων. Δεν θα κυκλοφορούν ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ, λεωφορεία και τρόλεϊ καθώς τα σωματεία των εργαζομένων τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, που απεργούν και το Σάββατο,  έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας και την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή της Θεσσαλονίκης Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016, ακυρώνει όλα τα δρομολόγια των τραίνων, λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ δεν θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013, όπως αποφάσισε από κοινού ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ όπως ανακοίνωσε η Aegean αποφασίστηκαν έκτακτες πτήσεις προς τα νησιά.

Τέλος, συνεχίζεται η απεργία των δημοσιογράφων έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος μαζικά στη διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 στις 12 το μεσημέρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα