Ο Μεϊμαράκης έβρισε τον Κοραντή μέσα στη Βουλή

Ο Μεϊμαράκης έβρισε τον Κοραντή μέσα στη Βουλή
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Ολομέλεια με θέμα την πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση των υποβρυχίων επί θητείας του Ακη Τσοχατζόπουλου// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ .(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Έκπληκτοι έμειναν όλοι οι παρευρισκόμενοι στη Βουλή ακούγοντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εκτοξεύει βωμολοχίες εις βάρος του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ι. Κοραντή. Δείτε τι του είπε

Αυτό μάλλον δεν είχε ξαναγίνει! Τέτοιο επεισόδιο, έστω και φραστικό, μέσα στη Βουλή, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, αποκλείεται να είχε γίνει.

Ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος κυριολεκτικά ξέσπασε με ακατονόμαστες εκφράσεις κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή.

Η αιτία δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διένεξη του πρώην υπουργού με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη και γενικότερα το κόμμα της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς, για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΛΑΟΣ τάχθηκε υπέρ της προανακριτικής “για τους πάντες και τα πάντα” και είχε ζητήσει μάλιστα να συμπεριληφθούν όσοι διαχειρίστηκαν και υλοποίησαν την σχετική σύμβαση, δηλαδή και οι υπουργοί της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης και Σπ. Σπηλιωτόπουλος.

Τότε, ο κ. Μεϊμαράκης είχε αντεπιτεθεί στο Γ. Καρατζαφέρη αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον είχε επισκεφθεί στο Πεντάγωνο και τού είχε ζητήσει να παραλάβει τα υποβρύχια και τις τορπίλες, ενώ έβαλε και βουλευτές του ΛΑΟΣ να του καταθέτουν σχετικές ερωτήσεις.

Ακολούθησαν σωρεία συνεντεύξεων και ανταλλαγή φραστικών αντεγκλήσεων, με κορύφωση την πρόταση – πρόκληση του κ. Μεϊμαράκη να παραιτηθούν και οι δύο, Καρατζαφέρης και ο ίδιος δηλαδή, της βουλευτικής τους ιδιότητας και να πάνε στα δικαστήρια.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, συνεδρίασε η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, για να συζητήσει σχετικά με τον ρόλο που αναλαμβάνει η ειδική επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο  διάλογος

Την Τρίτη καταφτάνει στη συνεδρίαση, ο Ι. Κοραντής, ο οποίος στρέφεται στον πρώην υπουργό Άμυνας και του λέει:

– Καλημέρα

Έξαλλος ο Ε. Μεϊμαράκης του απαντά:

– Μου λες και καλημέρα εμένα ρε αλήτη, περιθωριακέ, εσύ που θες να με πας στο ειδικό δικαστήριο;

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ μένει εμβρόντητος, δεν απαντά αλλά αυτό διόλου πτόησε τον πρώην υπουργό, ο οποίος εκτός μικροφώνου του λέει:

– Σκα..μαλ… καραγκιόζη έλα έξω, βγες έξω να σε γ…

Άλαλοι έμειναν οι παριστάμενοι βουλευτές και ο κ. Κοραντής έκανε το σταυρό του.

Κατόπιν όλων αυτών, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του κόμματος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο κάνοντας λόγο για πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη συμπεριφορά.

Αργότερα, και άκρως επισήμως, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωνε:

“Δε λέω ούτε καλημέρα σε όσους θέλουν να με πάνε στην προανακριτική και λένε ότι τα πήρα”.

Δεν ασχολούμαι άλλο, λέει ο Καρατζαφέρης

Εντύπωση προκαλεί μετά ένα τόσο έντονο γεγονός η αντίδραση του Γ. Καρατζαφέρη.

Αφού εξέφρασε την λύπη του για το πρωτοφανές επεισόδιο που έλαβε χώρα στη Βουλή μεταξύ του Γ.Μεϊμαράκη και του Ι.Κοραντή, στη συνέχεια είπε:

“Με τον εν λόγω κύριο, εγώ δεν θα ασχοληθώ. Είναι θέμα αν θα ασχοληθεί ο αρχηγός του. Εγώ ασχολούμαι με τους δικούς μου βουλευτές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα