Μακρόν σε Τσίπρα: Δεν τελειώσαμε ακόμη, αλλά άνοιξε ο δρόμος

Μακρόν σε Τσίπρα: Δεν τελειώσαμε ακόμη, αλλά άνοιξε ο δρόμος
Greek Prime Minister Alexis Tsipras, left, speaks with French President Emmanuel Macron, second left, during a round table meeting at an EU summit in Brussels on Thursday, June 22, 2017. European Union leaders are gathering for a two day summit to weigh measures in which to tackle terrorism and migration and to create closer defense ties. (John Thys, Pool Photo via AP) AP

Ο πρωθυπουργός είχε ένα σύντομο, αλλά ενδιαφέροντα διάλογο, με το Γάλλο Πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου. Συμφώνησαν να συνεχίσουν με κοινά βήματα και ο Μακρόν είπε ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα

Ολιγόλεπτο τετ α τετ είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι δύο άνδρες συνομίλησαν όταν συναντήθηκαν κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της συνεδρίασης.
«Τα καταφέραμε, ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», είπε ο Μακρόν. «Σε ευχαριστώ για τη στήριξη», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν τελειώσαμε ακόμη αλλά άνοιξε ο δρόμος», συμπλήρωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, για να συμφωνήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός πως «πράγματι, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε από κοινού με προσεχτικά βήματα».

Επίσης, ο Εμανουέλ Μακρον εξέφρασε την επιθυμία να έρθει στην Ελλάδα. «Θέλω να έρθω στην Ελλάδα», είπε, «να δούμε πότε θα είναι καλύτερα, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Σημειώνεται ότι πέραν των λοιπών θεμάτων, στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής συζητείται η επέκταση των κυρώσεων στη Ρωσία. Επίσης, θα γίνει μία αποτίμηση των συναντήσεων του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και των Ζ.Κ.Γιούνκερ- Τ. Ερντογάν. Σε αυτή τη φάση, θα τοποθετηθεί και ο Έλληνας Πρωθυπουργός για την συνάντησή του με τον Μπεναλί Γιλντιρίμ.

Εκτός από την ενημέρωση, ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει κάποια ζητήματα για το μομέντουμ της αναβάθμισης του περιφερειακού ρόλου της ΕΕ στην περιοχή μας, το οποίο σχετίζεται και με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει μια σύντομη συζήτηση-απολογισμό με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

(Φωτογραφία: John Thys, Pool Photo via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα