Μάρδας: Αν δεν δούμε το δάσος μπορεί να ζήσουμε μια καταστροφή πέρα από την έξοδο μας από το ευρώ

Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015. Στο στιγμιότυπο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015. Στο στιγμιότυπο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι πρόκειται για μια σκληρή συμφωνία, ωστόσο χωρίς αυτή θα μπορούσε να επέλθει η καταστροφή της οικονομίας

«Είναι μια σκληρή συμφωνία», αναγνώρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στη Βουλή εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι μπορεί με καλή διαχείριση να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στην οικονομία ενώ προειδοποίησε τους βουλευτές ότι οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι πέρα από την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Ή θα δούμε το δάσος ή θα ψάξουμε για το δέντρο. Αυτή η συμφωνία εκφράζει μια ήττα απλά. Απέναντι σε αυτή αν δεν δούμε το δάσος μπορεί να ζήσουμε μια καταστροφή και αυτή δεν θα έχει αναφορά μόνο την έξοδο μας από το ευρώ αλλά να μας οδηγήσει σε επιπλοκές που ακόμα δεν έχουμε σκεφτεί», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Μάρδας, αναγνώρισε ότι είναι μια συμφωνία σκληρή, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι με μια καλή διαχείριση και επιλεκτικές παρεμβάσεις μπορεί να οδηγήσει σε αντιστροφή του κλίματος στην οικονομία.

«Τα δεδομένα που έχουμε μας οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση. Μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα αν αναπτύξουμε αυτονόητα πράγματα που δεν έγιναν στο παρελθόν. Μπορούμε να κερδίσουμε την αξιοπιστία που χάσαμε όχι αυτό το διάστημα αλλά από το 1987. Γιατί από τότε μέχρι σήμερα σερνόταν ο όρος του μαύρου προβάτου.

Η αντιμετώπιση που είχαμε από τους εταίρους μας οφείλεται και στο ότι ο χαμηλός δείκτης της αξιοπιστίας μας δεν διορθώθηκε ποτέ» επεσήμανε ο κ. Μάρδας.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία
SHARE:

24Media Network