Μάρδας: Υποτίμηση έως και 70% σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή

Μάρδας: Υποτίμηση έως και 70% σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, θα χρειαστεί να πηγαίνουμε στο εστιατόριο με σακουλίσιες με χρήματα, όπως ο ίδιος έχει δει να συμβαίνει στο Ζαΐρ

Η υποτίμηση της δραχμής σε ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα μπορεί να φτάσει το 50%-60% ακόμη και 70% τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega.

Ο κ. Μάρδας υπενθύμισε το παράδειγμα της Αργεντινής, το νόμισμα της οποίας την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 75% και πλέον έχει υποτιμηθεί σωρρευτικά κατά 1.000%.

"Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και μείωση του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων" τόνισε και πρόσθεσε ότι η υποτίμηση ενός νομίσματος σημαίνει πως ό,τι εισάγεται, αυξάνεται όσον αφορά την τιμή του. "Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το 1974-2000 και μας έδειξε πολύ καθαρά τι σημαίνει απαξίωση του νομίσματος"μ επεσήμανε.

"Θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με σακουλίτσες με χρήματα για να πάμε στο εστιατόριο. Αυτό το έζησε το Ζαίρ που εφάρμοσε μια μορφή του σχεδίου αυτού" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

"Δεν είναι τόσο απλά και χαρούμενα τα πράγματα" τόνισε και υπογράμμισε ότι {οι ζημίες με μια επιστροφή στη δραχμή θα είναι τέτοιες που δεν μπορούν να υπολογιστούν από πριν".

SHARE: