Μαξίμου απαντά σε Λαγκάρντ

default image

Πράγματι θα ήταν μεγάλη ανοησία να δημιουργηθεί πιστωτική ασφυξία στην Ελλάδα λίγο πριν το δημοψήφισμα για Brexit, διαμηνύει απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ η κυβέρνηση. Συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα υπό τον Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις

Από το σημείο της απάντησης της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπου χαρακτηρίζει ανοησία την υπόθεση ότι στελέχη του Ταμείου θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική και μέσο πίεσης, “πιάνεται” το Μαξίμου, πιέζοντας προς την κατεύθυνση αποτροπής ακριβώς ενός τέτοιου εκβιασμού.

«Η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μια ανοησία, που οφείλουμε όλοι, να αποτρέψουμε» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους συνεργάτες του σήμερα στη Βουλή, η οποία είχε φυσικά αντικείμενο την πορεία της διαπραγμάτευσης.

 «Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ σε ότι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας σημειώνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες, στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί, η συντριπτική πλειοψηφία διαρροών των WikiLeaks».

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού σχολίαζε νωρίτερα σήμερα το πρωί ότι η απάντηση της κ.Λαγκάρντ δείχνει ενοχή.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στις επτά και μισή το απόγευμα, καθώς ο κ.Τσιπρας αναμένεται να αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης και να δώσει το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα