Μαξίμου για Στουρνάρα: Σεβασμός στην πολιτική ουδετερότητα από όλους

Το Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI

"Σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές" αναφέρει το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του για την κόντρα Στουρνάρα - Πολάκη. Αρνείται την ηχογράφηση του διαλόγου ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.

Απάντηση για τον διάλογο που είχε ο Παύλος Πολάκης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, δίνει το Μαξίμου με ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, αφήνει αιχμές για τον επικεφαλής της ΤτΕ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει σεβαστεί την ανεξαρτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη κι αν έχει "διαφοροποιηθεί" ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας.

"Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής" τονίζει συγκεκριμένα το Μαξίμου, ενώ ζητά σεβασμό στην ανεξαρτησία "της πολιτικής ουδετερότητας" από όλες τις εμπλεκόμενες αρχές.

"Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως μετά από δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για το σπαστό δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την τράπεζα Αττικής, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την ΤτΕ, με τον κεντρικό τραπεζίτη να καλεί στο γραφείο του τόσο τον διευθύνοντα σύμβουλο όσο και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Θεόδωρο Πανταλάκη και Ιωάννη Τσακιράκη αντίστοιχα ώστε να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Όπως προέκυψε η χορήγηση των δυο δανείων προς τον Π.Πολάκη και τον έλεγχο που έγινε ήταν σύννομη, ενώ διεξήχθη και ειδική σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής Υγείας φέρεται να κάλεσε τον κεντρικό τραπεζίτη στο τηλέφωνο, με τον διάλογό τους να έρχεται στο φως σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο.

Ο κ. Στουρνάρας με γραπτή του δήλωση ζήτησε σήμερα εξηγήσεις για τη διαρροή μέρους της συνομιλίας που είχε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή έγινε χωρίς τη συναίνεσή του κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, και κάλεσε "τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές να επέμβουν αυτεπαγγέλτως".

Με ανάρτηση που έκανε στο προφίλ του στο Facebook ο κ. Πολάκης τονίζει από τη δική του μεριά πως είναι αληθές το δημοσίευμα που αποκάλυψε το περιεχόμενο του διαλόγου, ωστόσο συμπληρώνει πως "είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα τη συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πολάκης, Στουρνάρας, Μαξίμου, Τράπεζες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Στουρνάρας ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης και του πρωθυπουργού για τον Πολάκη

Πολάκης: Δεν ηχογράφησα τον Στουρνάρα

SHARE: