Μαξίμου: Η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις

Μαξίμου: Η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου για την συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Πηγές της κυβέρνησης διαμηνύουν σε κάθε τόνο πως η Αθήνα βρέθηκε στο τραπέζι με αντιπροτάσεις και έτοιμη να διαπραγματευτεί, σε αντίθεση με τους δανειστές που "δήλωσαν αναρμόδιοι"

Λίγες ώρες μετά τη βόμβα της λήξης της διαπραγματεύσεις υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης εξηγούν πως η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης

Η συνάντηση της Κυριακής είχε ως στόχο τη συνέχιση τη διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με σκοπό  τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία. Όπως όμως τονίζουν στο Μαξίμου ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ. Η κυβέρνηση αναφέρει πως οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι και ενώ οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, εκείνοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή.

Όπως σημειώνουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή του δήλωση κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ενώ την Τρίτη το μεσημέρι στις 13.00, συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πάρει θέση και να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα γύρω από τη διαπραγμάτευση.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει στις 10:00 το πρωί τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και στις 11:30 τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα