Μαξίμου σε Γιούνκερ: Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία ανταλλαγής σχολίων

Μαξίμου σε Γιούνκερ: Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία ανταλλαγής σχολίων
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Τι απαντά η κυβέρνηση σε όσα είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, περί μη παρουσίασης προτάσεων από τον Έλληνα πρωθυπουργό

Δεν μπαίνει στη διαδικασία ανταλλαγής δηλώσεων και σχολίων το Μαξίμου, μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ, όπως διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές.

“Αυτό που προέχει είναι η ηρεμία, ώστε να υπάρχει επιτυχής έκβαση στις διαπραγματεύσεις”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατηγόρησε την Κυριακή τον Αλέξη Τσίπρα, ότι διαστρεβλώνει τις προτάσεις των διεθνών πιστωτών σχετικά με την συμφωνία για τη διάσωση της Αθήνας από την χρεοκοπία, καλώντας τον να παρουσιάσει άμεσα εναλλακτικές προτάσεις, για να επιτρέψει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G7 στη Γερμανία, ο Γιουνκέρ, όπως μεταδίδει το Reuters, εξέφρασε την αγανάκτησή του απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατήγγειλε τους όρους των διεθνών πιστωτών χαρακτηρίζοντάς τους “παράλογους” στην ελληνική βουλή την Παρασκευή.

“Ο Αλέξης Τσίπρας, ο φίλος μου, μού είχε υποσχεθεί ότι μέχρι το βράδυ της (περασμένης) Πέμπτης θα μου παρουσίαζε μία εναλλακτική πρόταση (…). Ποτέ δεν έλαβα αυτή την εναλλακτική πρόταση” για τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Γιούνκερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα