“Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω”

“Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω”
ΒΟΥΛΗ - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Tα άκουσαν οι πολιτικοί από έφηβους βουλευτές στη συνεδρίαση της Βουλής που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Εναντιώθηκαν στο "μαζί τα φάγαμε", ανταπατώντας "δεν νομίζω" (Vid)

Προβληματισμό προκάλεσαν τα λόγια των εφήβων βουλευτών κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στην Βουλή παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια και του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.

“Δεν θα χαϊδέψω αυτιά, θα σας πω κάτι που δεν θα σας αρέσει.  Αν δεν μας κρύβατε τόσα χρόνια τα οικονομικά στοχεία δεν θα είχαμε φτάσει ως εδω. Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω!” είπε η Μαρία Κοτίβα, μαθήτρια της Β’ Λυκείου απευθυνόμενη σε όλους  τους παρόντες πολιτικούς, ενώ καταχειροκροτήθηκε από τους συνομιλήκους της.

“Το μέλλον του τόπου είμαστε εμείς, επιτρέψτε μας να σας κρίνουμε και να σας κατακρίνουμε για τα πολλά λάθη σας” είπε η έφηβη βουλευτής Γιάννα Τριανταφύλλου.

“Χρεώνετε το ίδιο αυτούς που έτρωγαν καρβέλια, με αυτούς που έτρωγαν ψίχουλα. Δεν κάνετε τον κόπο να βγείτε έξω στην κοινωνία”, δήλωσε ένας τρίτος την ώρα που εισερχόταν στην αίθουσα ο πρωθυπουργός.

Στο διάλειμμα της συνεδρίασης ο Γιώργος Παπανδρέου κατέβηκε από τα έδρανα, έβγαλε φωτογραφίες και συνομίλησε με τους μαθητές.

Στο μεταξύ, σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διήμερες συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής των Εφήβων, που ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου.

Τις δύο αυτές ημέρες συνεδρίασαν οι αντίστοιχες με τις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής και συγκεκριμένα των Μορφωτικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, των Οικονομικών Υποθέσεων – Παραγωγής και Εμπορίου και των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, παρακολούθησε τις συνεδριάσεις των Επιτροπών και καλωσόρισε στο Κοινοβούλιο τους έφηβους βουλευτές, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ωριμότητα και το βάθος των τοποθετήσεων τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα