Με αιχμές έφυγε από το υπουργείο Παιδείας ο Αποστόλης Δημητρόπουλος

Με αιχμές έφυγε από το υπουργείο Παιδείας ο Αποστόλης Δημητρόπουλος
Αποστόλης Δημητρόπουλος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης υπογράμμισε πως ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια "στο σύνολό του, δεν περιέχει όλες εκείνες τις εγγυήσεις που θα έπρεπε να συνοδεύουν τις ελευθερίες που παρέχει".

Τη θέση του γενικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος, αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.

Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Αποστόλης Δημητρόπουλος, έκανε την παρακάτω επισήμανση που φανερώνει και τους λόγους της παραίτησης – αντικατάστασής του:

“Ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια, στη σύνταξη του οποίου είχα την τιμή να συμμετέχω, δίνει αναμφίβολα μεγάλες δυνατότητες και ελευθερίες που, αν αξιοποιηθούν σωστά, θα επιτρέψουν στα ιδρύματα να κάνουν σημαντικά βήματα μπροστά. Φοβάμαι όμως ότι, στο σύνολο του ο νόμος δεν περιέχει όλες εκείνες τις εγγυήσεις που θα έπρεπε να συνοδεύουν τις ελευθερίες που παρέχει. Προσπάθησα όσο μπορούσα, αλλά δεν έπεισα για αυτό”.

Σύμφωνα με το alfavita.gr, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας επίσης σημείωσε:

Ύστερα από 3 χρόνια ένας ακόμα κύκλος κλείνει. Χάρη στα υπόλοιπα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, στους συνεργάτες μου στη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης, στα στελέχη και τους υπαλλήλους του Υπουργείου, αλλά και την ανταπόκριση των πανεπιστημίων στις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, καταφέραμε αρκετά και προσπαθήσαμε πολλά περισσότερα.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους μαζί και τον καθένα χωριστά για το συναρπαστικό ταξίδι!

Η εφαρμογή του νόμου στα πρώτα 10 πανεπιστήμια που έχει ήδη ξεκινήσει, πρέπει να αξιολογηθεί σε κάθε της βήμα, όπως πρέπει να αξιολογούνται όλοι και όλα στην εκπαίδευση. Βελτιώσεις και διορθώσεις μπορούν πάντα να γίνουν, πριν η εφαρμογή επεκταθεί στο σύνολο των ιδρυμάτων. Το σημαντικό είναι να επιτευχθεί ο στόχος που όλοι συμμεριζόμαστε για ένα σύγχρονο, αυτόνομο, ανοικτό και εξωστρεφές πανεπιστήμιο, με αξιοκρατία και χωρίς εσωτερικά στεγανά. Για να μη χαθεί οριστικά η ευκαιρία για μια μεγάλη, απαραίτητη και ώριμη αλλαγή στα πανεπιστήμια και στη χώρα.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της ανάταξης της χώρας σε δύσκολους καιρούς που έχει αναλάβει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα