Με τον Πάπα Φραγκίσκο θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο στη Ρώμη

Διαβάζεται σε 3'
Με τον Πάπα Φραγκίσκο θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο στη Ρώμη
Αλέξης Τσίπρας - Πάπας Φραγκίσκος Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει δεκτός από τον Ποντίφικα,που τον είχε προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης, στο Βατικανό. Τι είχε πει ο Πάπας, για το πώς διαχειρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας το προσφυγικό.

Από τον Πάπα Φραγκίσκο θα γίνει δεκτός το Σάββατο στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στη Ρώμη για το Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ και όπως αποκαλύπτει το Νews 24/7 έχει προγραμματιστεί τετ α τετ με τον Ποντίφηκα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο υπενθυμίζεται ότι είχε προτείνει για το Νόμπελ Ειρήνης, με αφορμή τη στάση του ως πρωθυπουργού στο προσφυγικό.

«Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας γι’ αυτό (σ.σ.: για τους μετανάστες) και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: “Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες’. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας, όπως είχε μεταδώσει το ίδιο το πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού, CAN.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι τον Απρίλιο του 2016 ο Πάπας Φραγκίσκος, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είχαν επισκεφτεί τη Λέσβο για το προσφυγικό, συνοδευόμενοι από τον -πρωθυπουργό τότε- Αλέξη Τσίπρα, που παρασκηνιακά είχε πρωταγωνιστήσει για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης επίσκεψης.

O κ. Τσίπρας θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, τον υπουργό Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντζο Αμεντόλα και τον πρώην πρωθυπουργό και νέο Ευρωπαίο Επίτροπο, Πάολο Τζεντιλόνι.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να τεθούν η πορεία της ελληνικής, ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, το Brexit και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του, Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Το φεστιβάλ διεξάγεται σε μία θετική συγκυρία για τις προοδευτικές δυνάμεις της Ιταλίας, δεδομένου ότι από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει αποχωρήσει η Λέγκα, του Σαλβίνι, και πλέον, στη νέα κυβέρνηση συμμετέχει το Δημοκρατικό Κόμμα και ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθεροι και Ίσοι (που απαρτίζεται από τους σχηματισμούς Articolo Uno και Sinistra Italiana).

Στις τετραήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση σήμερα το βράδυ, σε συνεδρία με τίτλο “Ένα Νέο Προοδευτικό Μέτωπο για την Ευρώπη”, όπου αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαϊκού μετώπου για μια ΕΕ που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση.

Θα μεταφέρει την εμπειρία από την Κυβέρνηση στην Ελλάδα και αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version