Με Τσίπρα και Ακρόπολη ολοκληρώνεται η επίσκεψη Κίρχνερ στην Ελλάδα

Με Τσίπρα και Ακρόπολη ολοκληρώνεται η επίσκεψη Κίρχνερ στην Ελλάδα

Η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα για την οικονομική κρίση που μαστίζουν Ελλάδα και Αργεντινή τα τελευταία επτά χρόνια

Την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ υποδέχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την έναρξη της συνάντησης τους, η κα. ντε Κίρχνερ αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που περνά και η Αργεντινή τα τελευταία χρόνια. «Η χώρα μου επίσης διανύει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό» είπε. Αναφέρθηκε επίσης στην προσφορά της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό.

 

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική. Εμείς οι Έλληνες παρότι βρισκόμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα σας, αισθανόμαστε ότι έχουμε περίπου παρόμοια νοοτροπία» είπε από πλευράς του ο κ. Τσίπρας. «Η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μια πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό» πρόσθεσε και σημείωσε ότι είχε επισκεφθεί την Αργεντινή πριν από τέσσερα χρόνια.

Μετά τη συνάντησή της με τον κ. Τσίπρα, η πρώην πρωθυπουργός της Αργεντινής έδωσε το παρών σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Κρίση της δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής».

Την εκδήλωση προλόγισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: « Τα τελευταία 20 χρόνια σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής μεταξύ των οποίων και η Αργεντινή, σημειώθηκαν αξιοσημείωτα βήματα προόδου. Όχι μόνο στο πεδίο της βελτίωσης των βιοτικών συνθηκών για τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, αλλά και στο πεδίο της Δημοκρατικής διεύρυνσης και των δικαιωμάτων. Παρατηρούμε ότι ο νεοφιλελευθερισμός έχει βάλει στόχο αυτές ακριβώς τις κατακτήσεις μέσω νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών σχηματισμών που ήδη κυβερνούν ή διεκδικούν την διακυβέρνηση. (..) Για την αριστερά λοιπόν, η πρόκληση αυτή αποκτά διεθνώς στρατηγικό χαρακτήρα. Η Αριστερά στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπορεί να περιοριστεί στον περιφραγμένο χώρο που θέλουν να την έχουν.(..) Η Αριστερά έχει το καθήκον να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση και να αγωνιστεί για να αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων. Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής έχει σίγουρα πολλά να μας διδάξει».

Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ θα ολοκληρώσει την τριήμερη επίσκεψή της στην Αθήνα αύριο, Τρίτη, με την επίσκεψή της στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 11.00 πμ.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα