Μεϊμαράκης για πόθεν έσχες: Κουίζ είναι; Όποιος είναι ο υπουργός, να βγει να το πει

Μεϊμαράκης για πόθεν έσχες: Κουίζ είναι; Όποιος είναι ο υπουργός, να βγει να το πει
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Ολομέλεια με θέμα την πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση των υποβρυχίων επί θητείας του Ακη Τσοχατζόπουλου// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ .(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κάλεσε τον υπουργό του 1 εκ. ευρώ να αποκαλυφθεί μόνος του. "Τι είναι η υπόθεση των πόθεν έσχες, κουίζ;", αναρωτήθηκε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχασε το ηθικό της πλεονέκτημα.

Επίθεση στην κυβέρνηση εφ’ όλης της ύλης με αιχμή τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου αλλά και την υπόθεση των προβληματικών υπουργικών πόθεν έσχες εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και εγκαινίασε την εποχή της δομικής αντιπολίτευσης της ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίζει πλέον κάθε άρθρο που ενέχει πολιτικό κόστος.

«Εμείς λέμε όχι στις περικοπές συντάξεων, στις αυξήσεις φόρων και σε νέα μείωση του εισοδήματος των ασθενεστέρων» δήλωσε καταχειροκροτούμενος ο Πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε ότι η ΝΔν δεν πρόκειται να ψηφίσει ένα πολυνομοσχέδιο που «χαρίζει χρέη σε φοροφυγάδες μέσα σε μια νύχτα» και την ίδια στιγμή περικόπτει συντάξεις. Ανέφερε, μάλιστα, ότι μόλις μια εβδομάδα μετά τις εκλογές άρχισαν οι αυξήσεις στις προκαταβολές φόρων, στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, στα ξενοδοχεία και στα ασφάλιστρα ενώ επίσης εξέφρασε τη διαφωνία του και για τις διατάξεις που αφορούν το φάρμακο.

«Όλα αυτά που αποκρούαμε ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να το δεχτούμε τώρα ως αντιπολίτευση. Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο που έχετε φέρε» είπε και συμπλήρωσε προς την κυβέρνηση: «ψηφίστε το μόνοι σας». Εξήγησε, μάλιστα, την αλλαγή στάση της ΝΔ σε σχέση με την υπερψήφιση της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου λέγοντας ότι τότε το κόμμα του ψήφισε «στόχους και χρονοδιαγράμματα» και όχι συγκεκριμένα μέτρα. «Τα μέτρα φέρνουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου. Το παραμύθι ότι ψηφίσαμε και εμείς δεν ισχύει» δήλωσε προκαλώντας παρατεταμένα χειροκροτήματα της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Απάντησε, όμως, και στις αιτιάσεις για τη στροφή της ΝΔ σε μνημονιακές θέσεις χαρακτηρίζοντας πλαστή τη διάκριση «μνημόνιο/αντιμνημόνιο».

Ο κ. Μεϊμαράκης καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και για το μεγάλο θέμα των ημερών, δηλαδή την υπόθεση των προβληματικών Πόθεν Έσχες δύο υπουργών της. «Τι θα γίνει με το Πόθεν Έσχες; Δεν αισθάνεται κανείς από την κυβέρνηση να βγει και να πει “δεν είμαι εγώ” ή να πει “εγώ είμαι”;» ρώτησε ο κ. Μεϊμαράκης στρεφόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να πλανώνται σκιές πάνω από την κυβέρνηση. «Τι είναι αυτά τα πράγματα; Κουίζ είναι;» διερωτήθηκε ρητορικά. « Όποιος είναι, να βγει να μας το πει, να τελειώνουμε. Το ίδιο θέλουν και οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας» είπε και υπογράμμισε ότι μετά από αυτή την υπόθεση η κυβέρνηση έχασε το ηθικό πλεονέκτημά της για θέματα διαφθοράς.

«Η κατασκευή εχθρών είναι το λάδι που συντηρεί το καντήλι της αριστεράς του τίποτα. Τώρα το λαδάκι τελειώνει…» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ σε ανάλογο πνεύμα. Παράλληλα, δήλωσε ότι το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «θα έχει την τύχη του προγράμματος της Θεσσαλονίκης» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική απάτη. Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται τα χειρότερα. «Έρχονται και άλλα  που θα είναι πολύ χειρότερα» σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα