ΜέΡΑ 25: Αναίτια βίαιη επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας

ΜέΡΑ 25: Αναίτια βίαιη επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας
Επέμβαση της αστυνομίας για να διαλύσει συγκέντρωση για τον Δ. Κουφοντίνα Eurokinissi

Επίθεση του ΜέΡΑ25 στην κυβέρνηση για την καταστολή συγκέντρωσης στο Σύνταγμα για τον Δ. Κουφοντίνα.

«Αναίτια βίαιη επίθεση πραγματοποίησαν οι κατασταλτικές δυνάμεις του κ. Χρυσοχοΐδη στο κέντρο της Αθήνας» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25. Προσθέτει ότι «αύρες, χημικά, δακρυγόνα και άγρια καταστολή ήταν η απάντηση της αυταρχικής κυβέρνησης Μητσοτάκη στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από κάλεσμα του νομικού κόσμου για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου σε βάρος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Το ΜέΡΑ 25 καταγγέλλει επίσης ότι επίθεση δέχθηκαν και οι δικηγόροι στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, νομικός κόσμος, φοιτητές, πλήθος κόσμου και μέλη της Νεολαίας του ΜέΡΑ25.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο διοικητής της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο, αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις τόσο στους εκπροσώπους των δικηγόρων, όσο και στον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25 και τον Συντονιστή της Νεολαίας του κόμματος, στις επανειλημμένες αιτιάσεις τους για την παρεμπόδιση της ενάσκησης του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών κρυμμένος πίσω από μια «εντολή της ΕΛ.ΑΣ.».

Στη συγκέντρωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προπηλακίστηκε και ο Συντονιστής Νεολαίας του ΜέΡΑ25 Θωμάς Αχταρίδης και εξυβρίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης από τις «’δημοκρατικές’ δυνάμεις του κ. Χρυσοχοΐδη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα