ΜέΡΑ 25 για κυβέρνηση: Η χώρα βρίσκεται στο έλεος της οργανωμένης ανοργανωσιάς

ΜέΡΑ 25 για κυβέρνηση: Η χώρα βρίσκεται στο έλεος της οργανωμένης ανοργανωσιάς
Ο γραμματέας του Μέρα25, Γιάννης Βαρουφάκης Eurokinissi

Η κριτική του ΜέΡΑ 25 για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας στοχεύει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «είναι συνειδητή επιλογή του να μην ενισχύσει τη δημόσια υγεία». Επισημαίνει σχετικά ότι «το τέλος του καλοκαιριού βρίσκει τη χώρα στο έλεος της «οργανωμένης ανοργανωσιάς» μιας κυβέρνησης που αστόχαστα θυσίασε το πολιτικό και κοινωνικό κεφάλαιο που χτίστηκε με τη συμβολή των πολιτών κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού».

Ήδη από τις αρχές Ιουνίου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με την άρση των περιοριστικών μέτρων, o γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ρωτούσε ευθέως στον πρωθυπουργό πόσο έτοιμη είναι η χώρα για την επόμενη φάση, ιδίως ενόψει σταδιακού ανοίγματος στον τουρισμό.

Συγκεκριμένα:

* Πώς εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση το δίμηνο των μέτρων περιορισμού (τυφλής καραντίνας) ώστε να οργανώσει α) τα μαζικά τεστ που θεωρούνται διεθνώς απαραίτητα για την ελαχιστοποίηση ενός δεύτερου κύματος κατά την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού και β) τις δομές υγείας για να αντέξουν το δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας, που ήταν πιθανό εξαρχής;

* Σε ποιο επίπεδο είναι προετοιμασμένη η χώρα και το Σύστημα Υγείας, ώστε να αντιμετωπίσει εντός του καλοκαιριού τοπικές εξάρσεις της πανδημίας λόγω έλευσης τουριστών;

Ποιος είναι ο αντίστοιχος σχεδιασμός για το φθινόπωρο; Το ΜέΡΑ 25 κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «αρνήθηκε να προσέλθει στη Βουλή των Ελλήνων και να δώσει απαντήσεις. Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης σιωπούσαν τότε, μη τυχόν και κακοκαρδίσουν τους “επαγγελματίες του τουρισμού” και τους τοπικούς κομματάρχες τους».

«Η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «διακατέχεται από την αντίληψη της Πολιτείας ως συμβούλου υγείας, και όχι και ως παρόχου ενός ολοκληρωμένου, δημόσιου, προσβάσιμου σε όλους συστήματος Υγείας».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 τονίζει ότι: «Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η εγκληματική ολιγωρία προετοιμασίας των σχολείων εν όψει του επερχόμενου ανοίγματός τους. Αντί να μεριμνήσει η κυβέρνηση να βρεθούν έξτρα χώροι ώστε να αποφευχθεί η υπερσυγκέντρωση μαθητών, να προσλάβει εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, παίζει με τη μνημονιακή αντιπολίτευση το «παιχνίδι με τις μάσκες», μετακυλίοντας τελικά την ευθύνη διασποράς του ιού σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που οι ίδιοι οι νόμοι επισημαίνουν ότι στερούνται ατομικής ευθύνης!»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα