ΜέΡΑ25: Τα golden boys της ΔΕΗ μοιράζουν μπόνους τη στιγμή που οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν

ΜέΡΑ25: Τα golden boys της ΔΕΗ μοιράζουν μπόνους τη στιγμή που οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν
ΜέΡΑ25

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα μπόνους των golden boys της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

“Τα golden boys της ΔΕΗ μοιράζουν μπόνους 16 εκατ. ευρώ τη στιγμή που οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος τους” ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

“Οι νέες αποκαλύψεις, όχι πια για τον μισθό των 360.000 ευρώ ετησίως και τις πολυτελείς επαύλεις στη Τζια, αλλά για μπόνους 16 εκατ. ευρώ που αποφάσισαν να μοιράσουν τα golden boys της ΔΕΗ, τη στιγμή που οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος τους, είναι απλά εξοργιστικές”.

“Από τη μη διανομή του μερίσματος που μας έλεγε ο Πρωθυπουργός, μιας ιδιωτικής πια ΔΕΗ που υποτίθεται πως θα έβαζε πλάτη στην κοινωνία που χειμάζεται, φτάσαμε στην διανομή μπόνους εκατομμυρίων ευρώ στους επιτελάρχες που όρισε ο κ. Μητσοτάκης στην εταιρεία” υπογράμμισε.

“Αυτά όμως δυστυχώς, συμβαίνουν όταν ιδιωτικοποιούνται τόσο βασικά για την κοινωνία, μονοπωλιακά αγαθά και εδώ οι ευθύνες στο έγκλημα είναι διαχρονικές και διαμνημονιακές. Καθώς μπορεί ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Χατζηδάκη να εκτέλεσαν το “συμβόλαιο θανάτου” του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού, όμως είχαν προηγηθεί και οι μνημονιακοί προκάτοχοι τους και από την υποτιθέμενη αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δρομολόγησαν το ξεπούλημα και την χρηματιστικοποίηση της ενέργειας και των δικτύων της.

Κατάργηση εδώ και τώρα του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και άμεση εθνικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων της ενέργειας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα