Μια ανασκόπηση όσων διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε στη Βουλή

Μια ανασκόπηση όσων διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε στη Βουλή

Ποια καίρια ζητήματα έθιξαν τα κόμματα αυτή την εβδομάδα; Τι βρέθηκε στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντός τους;

Σε αυτή τη στήλη το Vouliwatch περιγράφει τα πιο σημαντικά θέματα τα οποία απασχόλησαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα την εβδομάδα που μας πέρασε στη Βουλή. Ποια θέματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του Κοινοβουλίου; Ποιο κόμμα είχε την πιο ενεργή συμμετοχή; Πόσα και ποια μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου ασκήθηκαν από αυτά; 

Οι συνέπειες της πανδημίας στους τομείς της οικονομίας και της υγείας συνέχισαν να πρωταγωνιστούν στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ενώ με τα Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τα κόμματα έθιξαν κυρίως θέματα παιδείας, εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Τα κόμματα της Κυβέρνησης αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδειξαν για μία ακόμη φορά εντονότατη συμμετοχή, καθώς άσκησαν στο σύνολο 269 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Συγκεκριμένα πρώτο έρχεται η Ελληνική Λύση με 86 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ακολουθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 58, η ΝΔ με 40, το ΚΙΝΑΛ με 35, το ΚΚΕ με 32 και το ΜέΡΑ25 με 18.

Συνολικά όλα τα κόμματα έθεσαν 179 ερωτήσεις, 28 Επίκαιρες ερωτήσεις, 10 ερωτήσεις σε συνδυασμό με ΑΚΕ και 52 Αναφορές. 

Δευτέρα 13.09.2021 

Κίνημα Αλλαγής: Τα παρατεταμένα mini lockdowns σε ορισμένους νομούς επιβάλλουν παράλληλα και άμεσα μέτρα στήριξης 

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κεγκέρογλου Βασίλειος, κατέθεσε  επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Χατζηδάκη Κωνσταντίνο, αναφορικά με τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τοπικές οικονομίες, λόγω της επιμήκυνσης των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού. Επιπλέον, ο βουλευτής κάνει ειδική μνεία στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού του Νομού Ηρακλείου, το οποίο με πρόσφατη ανακοίνωσή του γνωστοποιεί την ανησυχία του σχετικά με τους εργαζόμενους στην αναπαραγωγή μουσικής DJ, οι οποίοι ζητούν έκτακτη αποζημίωση ειδικού σκοπού στο ύψος της αναστολής των 534 €, καταβολή ενσήμων για όλο το χρονικό διάστημα που είναι ανενεργοί, καθώς και 30% επιδότηση ενοικίου. Ακόμα, υπογράμμισε πως στο ίδιο κλίμα δυσαρέσκειας βρίσκεται ολόκληρος ο εμπορικός και επιχειρησιακός κλάδος του Νομού, οι οποίοι ζητούν να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους. Έτσι, ο Υπουργός Εργασίας ερωτάται για το ποια μέτρα στήριξης προτίθεται να λάβει σχετικά με την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων των πληττόμενων κλάδων, καθώς και με ποιο τρόπο θα διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στον τομέα του πολιτισμού και της διασκέδασης. 

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΜέΡΑ25: Από το Μάτι στην Εύβοια. Εγκληματική η άρνηση υλοποίησης των προτάσεων του πορίσματος Γκολντάμερ για την αναδιάρθρωση της δασοπυρόσβεσης 

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αρσένης Κρίτων-Ηλίας, έθεσε επίκαιρο ερώτημα προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Στυλιανίδη Χρήστο, σχετικά με την αναδιαμόρφωση της δασοπυρόσβεσης στην Ελλάδα. Ο βουλευτής αναφέρθηκε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2019 και στην Επιτροπή η οποία συστάθηκε μετά το πέρας της πυρκαγιάς προκειμένου να αποφευχθεί παρόμοια εξέλιξη στο μέλλον. Η Επιτροπή βρισκόταν υπό την επίβλεψη του επικεφαλής του «Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών» Γιόχαν Γκολντάμερ και το διάστημα εκείνο είχε καταθέσει Μελέτη στη Βουλή, η οποία περιείχε προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση της δασοπυρόσβεσης στην Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον βουλευτή ο τότε Πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Μητσοτάκης Κυριάκος είχε δεσμευτεί ότι θα λάβει υπόψιν του τη Μελέτη της Επιτροπής και θα την ακολουθήσει, δέσμευση που δύο χρόνια μετά δεν φαίνεται να τηρείται. Έτσι, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται για ποιο λόγο δεν λήφθηκαν υπόψιν οι προτάσεις Γκολντάμερ στην κατατροφική πυρκαγιά της Εύβοιας και εάν, έστω και καθυστερημένα, θα ληφθούν υπόψιν τώρα. 

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Επικείμενες ενέργειες της ελληνικής πλευράς για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη βάση του πορίσματος της Ελληνικής Βουλής

Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ηγουμενίδης Νικόλαος, παραθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών, Δένδια Νικόλαο-Γεώργιο, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν έχουν καταβληθεί από τη γερμανική Κυβέρνηση στη χώρα μας. Καλεί την Κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες και να διαμορφώσει μία δραστήρια εξωτερική πολιτική, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στην Ελλάδα, επικαλούμενος το ζήτημα της ηθικής και νομικής αναγκαιότητας. Επιπρόσθετα, ο βουλευτής επισημαίνει τη διαρκή πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για σύσταση Ειδικού Γραφείου στο ΥΠΕΞ για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Έτσι, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί το ΥΠΕΞ για τη νομική διεκδίκηση των απαιτήσεων της χώρας, λαμβάνοντας υπόψιν και τη δημιουργία ειδικού γραφείου στο ΥΠΕΞ, καθώς και του πορίσματος της Βουλής το οποίο λαμβάνει χώρα από το 2019. 

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Τρίτη 14.09.2021

Νέα Δημοκρατία: Μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α στις τροφές ζώων συντροφιάς 

Η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Καραμανλή Άννα, θέτει ερώτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών, Σταϊκούρα Χρήστο, ορμώμενη από τις πρόσφατες εξαγγελείες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου πράγματι εκπληρώθηκε ένα ζωτικό αίτημα των κτηνοτρόφων, σχετικά με τη μείωση του Φ.Π.Α στις ζωοτροφές για τα ζώα της παραγωγικής διαδικασίας. Ταύτοχρονα, η βουλεύτρια ανέφερε τη στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο οποίος αν και προέβη μέσω της θέσπισης νόμου σε αντίστοιχη μείωση του Φ.Π.Α, δεν συμπεριέλαβε στον συγκεκριμένο νόμο τα ζώα συντροφιάς (σκύλους, γάτες), όπου οι τιμές στις συσκευασμένες τροφές παραμένουν στα ύψη. Τονίζοντας λοιπόν η βουλεύτρια την εξέχουσα σημασία των ζώων συντροφιάς στις ελληνικές οικογένειες και υπογραμμίζοντας την σημαντική συμβολή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται εάν προβλέπεται αντίστοιχη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α και στις ζωοτροφές για τα ζώα συντροφιάς.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Κίνημα Αλλαγής: Ανάγκη αναθεώρησης της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας 

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Πουλάς Ανδρέας, υποβάλλει ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Πλεύρη Αθανάσιο, αναφορικά με την προσπάθεια να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Βασιζόμενος σε ποιοτικά στοιχεία ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι η εμβολιαστική εκστρατεία και προσπάθεια της Ελλάδας βρίσκεται σε σημείο κορεσμού. Τα ποσοστά των ανεμβολίαστων στις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως για παράδειγμα στους χρόνια πάσχοντες, καθώς και στους Ρομά, τους φυλακισμένους και τους διαμένοντες στις κλειστές δομές φιλοξενίας παραμένουν αρκετά υψηλά, διαπιστώνοντας συνάμα την αναποτελεσματική επικοινώνηση της σπουδαιότητας του εμβολιασμού στο ευρύ κοινό. Καταλήγοντας, ο βουλευτής σημειώνει την αναγκαιότητα της κοινωνικής αποδοχής και συνεργασίας σε συνδυασμό την κυβερνητική προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγεάς, ιδιώς κατά την περίοδο επανέναρξης της λειτουργίας των σχολείων και των δικαστηρίων.  Έτσι, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται εάν θα επανέλθει το ζήτημα επαναπροσδιόρησης της έως τώρα εφαρμοσμένης πολιτικής και αν θα έχει ως αποτέλεσμα τον εμβολιασμό μεγαλύτερου αριθμού πολιτών.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Κ.Κ.Ε: Επιτακτική ανάγκη στήριξης των ΚΔΑΠ των Δήμων 

Οι βουλευτές Κατσώτης Χρήστος, Δελής Ιωάννης και Συντυχάκης Μανώλης απηύθυναν ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Βορίδη Μάκη, σχετικά αφ’ ενός με την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση που έχουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία και αφ’ ετέρου με την τρέχουσα κατάσταση όπου πολλά παιδιά μένουν εκτός των ΚΔΑΠ, λόγω της συρρίκνωσης της χρηματοδότησής τους αλλά και λόγω των vouchers όπου τα δημοτικά ΚΔΑΠ εξαιρούνται από αυτή. Επιπλεον, οι βουλευτές αναφέρθηκαν και στο γεγονός εισχώρησης του ιδιωτικού τομέα στο χώρο αυτό, καθώς και στην πριμοδότησή τους σύμφωνα με τις πολιτικές της ΕΕ. Έτσι, οι βουλευτές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με το κλείσιμο των δημοτικών ΚΔΑΠ και την ώθηση των εργαζομένων στην ανεργία. Καταλήγοντας, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται εάν υπάρχει πρόθεση οι αρμοδιότητες των δημοτικών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑμεΑ να ανατεθούν στον ιδιωτικό τομέα και αν υπάρχει πρόθεση για παροχή vouchers σε όλα τα παιδιά που την φετινή χρονιά αποκλείστηκαν. 

Δείτε την ερώτηση εδώ.

Τετάρτη 15.09.2021

Νέα Δημοκρατία: Επαναφορά της Επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του Αγροτικού Πετρελαίου 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πασχαλίδης Ιωάννης, κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών, Σταϊκούρα Χρήστο και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λιβανό Σπήλιο, αντίστοιχα. Ειδικότερα, αναφέρει το αέναο πρόβλημα του κόστους παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές καλλιέργειες, γεγονός το οποίο στο παρελθόν οδήγησε στην καθιέρωση της Επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), με στόχο τη διασφάλιση ρευστότητας για τους Έλληνες παραγωγούς. Ωστόσο, η πανδημία και οι συνέπειες που αυτή επιφέρει διεθνώς αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, καθώς θα οδηγήσει στην εκτόξευση τιμών των πρώτων υλών. Εν συνεχεία, ο βουλευτής σημείωσε τη σπουδαιότητα της φθηνής ενέργειας για τους Έλληνες παραγωγούς, ιδίως στην παρούσα χρονική περίοδο. Έτσι, οι αρμόδιοι βουλευτές ερωτώνται εάν προτίθενται να επαναφέρουν το μέτρο για την Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο “αγροτικό πετρέλαιο” λαμβάνοντας υπόψιν μάλιστα τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα επικρατήσουν λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. 

Δείτε την ερώτηση εδώ

Ελληνική Λύση: Αντισταθμιστικά μέτρα στην εστίαση λόγω των νέων περιοριστικών υγειονομικών μέτρων 

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Χήτας Κωνσταντίνος, απηύθυνε ερώτημα στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Σταϊκούρα ΧρήστοΓεωργιάδη Άδωνι και Χατζηδάκη Κωστή, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν από 13.09.2021 έως και 31.03.2021 στους εσωτερικούς χώρους εστίασης θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τους εξωτερικούς χώρους, στους οποίους δεν θα υπάρχει περιορισμός ως προς την πρόσβαση. Ο βουλευτής αναφερόμενος επίσης στην πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου “ΓΣΕΒΕΕ” και της “ΠΟΕΣΕ” (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελματιών),  γνωστοποίησε τον προβληματισμό του αναφορικά με την οικονομική στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης, εν γένει. Έτσι, οι αρμόδιοι Υπουργοί ρωτώνται εάν υπάρχει πρόθεση για επαναφορά όλων των οικονομικών μέτρων στήριξης του κλάδου της εστίασης, που λήφθησαν κατά της διάρκεια της πανδημίας, με στόχο να διασφαλιστεί η οικονομική τους επιβίωση. 

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Να εκδοθούν τα αποτελέσματα της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 που αφορούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»     

Πλήθος Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Βορίδη Μάκη, αναφερόμενο στην αξιοσημείωτη καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 σχετικά με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Οι βουλευτές τόνισαν ότι ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει λήξει ήδη από τον Ιούνιο του 2020 η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ακόμα αναμένεται, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την παρακώλυση του προγράμματος, του οποίου η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα είναι μεγάλη και αναγνωρισμένη για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.  Έτσι, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται γιατί η έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 χρονοτριβεί και πότε προβλέπεται να τοποθετηθούν οι επιτυχόντες στις θέσεις εργασίας στις αντίστοιχες δομές των ΟΤΑ Α βαθμού. 

Δείτε την ερώτηση εδώ. 

Πέμπτη 16.09.2021 

Νέα Δημοκρατία: Λήψη μέτρων στήριξης των γυμναστηρίων 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τσιγκρής Άγγελος, καταθέτει ερώτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών, Σταϊκούρα Χρήστο, αναφορικά με τον κλάδο των γυμναστηρίων ο οποίος υπέστη βαρύτατο πλήγμα, καθώς παρέμεινε ανενεργός για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της πανδημίας. Συνεχίζοντας, εστιάζει την προσοχή του στην επιστολή του Συλλόγου Γυμναστηριούχων του Νομού Αχαϊας και τονίζει ότι τα περιοριστικά μέτρα που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις 13.09.2021 για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, θα έχουν σαν αποτέλεσμα την αποθάρρυνση των πολιτών από την εγγραφή τους στα γυμναστήρια. Επιπλέον, ο βουλευτής επισημαίνει τη μείωση πάνω από το 50% των εγγραφών σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του κλάδου να βρίσκονται σε μία ιδιαζόντως δύσκολη οικονομική κατάσταση. Έτσι, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να υποστηριχθεί ο κλάδος των γυμναστηρίων.

Δείτε την ερώτηση εδώ.     

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Εγκατάλειψη των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας  

Πλήθος βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατθέτει ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Οι βουλευτές τόνισαν μία σειρά ζητημάτων που διαπιστώνονται αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς, όπως για παράδειγμα η μη καταβολή των μισθών τους εγκαίρως και η υποβάθμιση την οποία υφίστανται οι μερικώς απασχολούμενοι εκπαιδευτικοί έναντι των δημοσίων υπαλλήλων στο χώρο της εκπαίδευσης. Επιπλέον, οι βουλευτές τόνισαν ότι τα ΣΔΕ αποτελούνται από άτομα τα οποία προέρχονται από ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και η αναγκαιότητα επαρκούς στελέχωσης των ΣΔΕ είναι επείγουσα και σημαντική. Έτσι, η αρμόδια Υπουργός ερωτάται με ποιο τρόπο και με ποιες ενέργειες θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των ΣΔΕ. 

Δείτε την ερώτηση εδώ. 

Παρασκευή 17.09.2021

ΜέΡΑ25: Δυνατότητα αποζημίωσης πυρόπληκτων ενοικιαστών επαγγελματικών χώρων

Η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, Απατζίδη Μαρία, καταθέτει επίκαιρο ερώτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών, Σταϊκούρα Χρήστο, σχετικά με τους ενοικιαστές των επαγγελματικών χώρων και την αποζημίωση τους από το πλήγμα που έχουν δεχθεί, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών. Αναφέρει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα στον κυβερνητικό ιστότοπο, ώστε οι πυρόπληκτοι ενοικιαστές να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης αυτόνομα. Έτσι, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται με ποιο τρόπο θα μπορούν οι ενοικιαστές να κάνουν αίτηση οι ίδιοι χωρίς να απαιτείται αίτηση των ιδιοκτητών των επαγγελματικών χώρων, για την καταβολή αποζημίωσης. 

Δείτε την ερώτηση εδώ.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Με τις πολιτικές σας στην αναδοχή ανάπηρων παιδιών ακυρώνετε κάθε πιθανότητα να βρουν τα παιδιά μια οικογένεια και τα καταδικάζετε να ζήσουν όλη τους τη ζωή στα ιδρύματα 

Πλήθος βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χατζηδάκη Κωστή, αναφορικά με τα ζητήματα που υπάρχουν στην αναδοχή και την υιοθεσία των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. Αρχικά, επεσήμαναν ότι η οικονομική στήριξη που δέχονται από το Κράτος σε καμία περίπτωση δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Τόνισαν μάλιστα ότι η οικονομική τους στήριξη απο το Κράτος έχει μειωθεί, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων. Καταλήγοντας, υπερτόνισαν ότι η παρούσα κατάσταση αποτελεί ανασταλτικό και αποθαρρυντικό παράγοντα και για τους ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούν να προβούν στη διαδικασία της υιοθεσίας. Έτσι, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται εάν θα υπάρξει αναδιαμόρφωση του οικονομικού βοηθήματος που παρέχεται και εάν θα επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Δείτε την ερώτηση εδώ

Ελληνική Λύση: Ανάγκη εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η Κυβέρνηση προωθεί την αγορά τέταρτου κυβερνητικού αεροσκάφους  

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μυλωνάκης Αντώνιος, καταθέτει ερώτηση στους Υπυργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Επικρατείας, Παναγιωτόπουλο ΝικόλαοΣταϊκούρα Χρήστο και Σκέρτσο Άκη, αντίστοιχα. Ο βουλευτής τόνισε ότι δεδομενου των ελλέιψεων που υπάρχουν στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς της Χώρας αλλά και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσής τους, δεδομένης και της κατάστασης στα Βόρεια σύνορά της, διαπιστώνει ότι η Κυβέρνηση θα προβεί στην αγορά τέταρτου αεροσκάφους προκειμένου να ικανοποιηθούν οι κυβερνητικές ανάγκες, μη λαμβάνοντας υπόψιν τη σπουδαιότητα εξοικονόμησης χρημάτων. Επομένως, οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται εάν πράγματι θα προβούν στην παραπάνω προκλητική κατά τον βουλευτή αγορά και με τι χρήματα. 

Δείτε την ερώτηση εδώ.   

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα