Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία από την Ψέριμο

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία από την Ψέριμο
Dimitris Papamitsos

Η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε την ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει τους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Περιοδεία σε Κω και Ψέριμο πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με τους κατοίκους στην Ψέριμο και έστειλε μηνύματα στην Τουρκία.

“Σε αυτό εδώ το ακριτικό φυλάκιο, 9 στρατιώτες και ένας αξιωματικός κάθε μέρα υψώνουν την ελληνική σημαία. Εξασφαλίζουν την ασφάλεια, εγγυώνται την εθνική κυριαρχία της χώρας”, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην Ψέριμο, ο κ.Μητσοτάκης, προσθέτοντας με νόημα:

“Θέλω εδώ, από την ακριτική Ψέριμο, για άλλη μια φορά, να στείλω ένα μήνυμα: Ότι η χώρα μας, η Ελλάδα, επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων.

Και θέλω, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου εδώ, στην ακριτική Ψέριμο, να συγχαρώ τους άντρες, τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικά αυτούς που υπηρετούν στην ακριτική Ελλάδα. Να τους πω, για άλλη μια φορά, πόσο εκτιμούμε την προσφορά τους και πόσο όλη η ελληνική κοινωνία, τους περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της”.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε και φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, τόσο από το φυλάκιο όσο και μαζί με μία ηλικιωμένη κάτοικο της Ψερίμου, σχολιάζοντας μάλιστα το χαμόγελο της.

Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε εξάλλου την απόλυτη ανάγκη η ελληνική πολιτεία να στηρίξει τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της χώρας.

«Ο σκοπός της επίσκεψής μας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι να ακούσουμε τους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών, έτσι ώστε να μπορούμε να διαμορφώνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, εξειδικευμένες για τις ανάγκες της κάθε ελληνικής περιφέρειας».

«Είναι πολύ σημαντικό να τονίζουμε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες των λίγων, που επιλέγουν συνειδητά να ζουν και να φυλάσσουν τα σύνορά μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Να σταθούμε κοντά τους, να τους παρέχουμε ό,τι αρμόζει και αξίζει σε κάθε Έλληνα πολίτη. Ειδικά στα ζητήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Για την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως έτοιμη, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο, να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Όσο παρατείνεται η παραμονή αυτής της Κυβέρνησης στην εξουσία, τόσο δυστυχώς η χώρα βουλιάζει πιο βαθιά στο τέλμα, τόσο πιο μεγάλος γίνεται ο λογαριασμός για τον κάθε Έλληνα πολίτη. Προφανώς, βέβαια, και για τους Δωδεκανήσιους συμπολίτες μας. Όσο πιο γρήγορα έρθει η αλλαγή, τόσο πιο γρήγορα θα βγει η χώρα από την κρίση».

 «Θέλω να τονίσω, με την ευκαιρία της σημερινής μου παρουσίας εδώ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης «ότι ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεσμευθούμε για πράγματα, τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα αφήσουμε πίσω τις ημέρες των εύκολων υποσχέσεων, των μεγάλων καταλόγων μέτρων και παρεμβάσεων, οι οποίες κατά κανόνα δεν υλοποιούνται. Και αυτά τα λίγα, τα οποία θα πούμε, θα τα κάνουμε πράξη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα