Μήνυμα Τσίπρα προς τη Δικαιοσύνη

ΒΟΥΛΗ-OMΙΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018.(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΒΟΥΛΗ-OMΙΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018.(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης απαιτεί καθημερινό αγώνα, τονίζει ο πρωθυπουργός καυτηριάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για το Πόθεν Έσχες των δικαστικών

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε, με δήλωσή του στην εφημερίδα Documento, στο θέμα του Πόθεν Έσχες. Έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ που ουσιαστικά ακυρώνει τη διαδικασία, τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται τη δικαιοσύνη, σημείωσε ωστόσο, πως όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

"Διότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι αυτονόητη. Δεν αρκούν τα λόγια για να εξασφαλίζεται. Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπιση της απέναντι σε όσους επιχειρούν να την εμπλέξουν σε παιγνίδια αποσταθεροποίησης. Σε παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγής δημοκρατικών ελέγχων. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στο θέμα του πόθεν έσχες, που ανέκυψε τελευταία, ούτε και σε κανένα άλλο θέμα. Πουθενά.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι όλοι είναι, και πρέπει να είναι, ίσοι απέναντι στο νόμο. Δικαστές ή πολιτικοί, φτωχοί ή πλούσιοι, έχοντες ή μη έχοντες. Κανένας δεν είναι πιο ίσιος από τους άλλους. Κι αυτή την απαράβατη αρχή οφείλουν να σέβονται οι πάντες. Και να ισχύει για τους πάντες".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ΣτΕ δικαιώνει ή αδικεί τους δικαστές;

Πόθεν Έσχες: Προθεσμία μέχρι 15 Ιανουαρίου στη Μαρέβα Μητσοτάκη για διευκρινίσεις

Απάντηση Κοντονή στις αιχμές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

SHARE:

24Media Network