Μηνύματα Μητσοτάκη προς επίδοξους υποψήφιους βουλευτές

Μηνύματα Μητσοτάκη προς επίδοξους υποψήφιους βουλευτές

Η προοπτική εξουσίας δημιουργεί συνωστισμό για καρέκλες γεγονός που καυτηρίασαν μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Η παρέμβαση Μητσοτάκη για το θέμα στη χτεσινή συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ

Η βασική στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη που σχολίασε με τα μελανότερα χρώματα τη διετία ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν να δείξει κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Την ίδια στιγμή ωστόσο η προοπτική εξουσίας όπως αποτυπώνεται στην  ετοιμότητα της ΝΔ να αναλάβει τις ιστορικές της –όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης, ευθύνες για την «αναγέννηση της χώρας» δημιουργούν πονοκεφάλους για την ηγετική ομάδα της ΝΔ καθώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που συνωστίζονται για μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος προσδοκώντας στη στήριξη του κομματικού μηχανισμού για την εκλογή τους στη νέα βουλή.

Το γεγονός αυτό θίχτηκε με επικριτικούς τόνους από ορισμένα μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ που καταφέρθηκαν για τη στάση επίδοξων υποψηφίων βουλευτών που αναλώνονται σε προσωπικό και όχι παραταξιακό αγώνα για να εξασφαλίσουν μια θέση στις λίστες των υποψηφίων αρχικά και εν συνεχεία στα βουλευτικά έδρανα.

Το χορό άνοιξε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι νομίζουν ότι θα εκλεγούν δήμαρχοι και βουλευτές από το facebook. Μιλάνε για τον εαυτό τους, αλλά για την παράταξη δεν βλέπω να μιλάει κανένας. Αγαπητοί φίλοι για όλους υπάρχουν θέσεις. Υπάρχουν θέσεις και για τα νέα παιδιά». Ανάλογα ζητήματα από διαφορετική σκοπιά έθιξαν σύμφωνα με πληροφορίες και άλλα στελέχη όπως το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καθώς και οι Νίκος Λυσιγάκης και Θανάσης Μπαλέρμπας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το λόγο και επεσήμανε πως ο ίδιος θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ανταγωνισμός για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ωστόσο πρόσθεσε πως δεν θα ανεχτεί να εμφανίζεται κανένας ως ο έχων το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή και του εκλεκτού του προέδρου της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας και κατά την περίοδο του γαλάζιου ανασχηματισμού των τομεαρχών είχε καλέσει τα στελέχη της ΝΔ να μην ράβουν κυβερνητικά κοστούμια.

Κατά τα λοιπά ένα θέμα το οποίο απασχόλησε τη χτεσινή συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής, που ως επί το πλείστον αφιερώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος των ομιλιών όλων των κορυφαίων στελεχών στη διετία ΣΥΡΙΖΑ και τον «απολογισμό» που κάνουν στη ΝΔ, ήταν η στάση της ΝΔ έναντι των δημοσίων υπαλλήλων μετά και τις τελευταίες παρεμβάσεις του κόμματος κατά των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων από το ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ξαναπήρε το λόγο και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ απευθύνεται στους δημοσίους υπαλλήλους και δεν τους χαρίζει στο ΣΥΡΙΖΑ.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα